Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Δεν είναι εξειδικευμένη η ελληνική λίστα - Απαιτούνται πρόσθετες διαβεβαιώσεις - Η επιστολή της Lagarde στον Dijsselbloem

ΔΝΤ: Δεν είναι εξειδικευμένη η ελληνική λίστα - Απαιτούνται πρόσθετες διαβεβαιώσεις - Η επιστολή της Lagarde στον Dijsselbloem
Lagarde (ΔΝΤ): Αναμένω να ενημερωθώ περισσότερο για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης
Κατανοητή, αλλά όχι επαρκώς εξειδικευμένη, χαρακτηρίζει την ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει από την επιστολή της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, C. Lagarde, στον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem.

Αποσπάσματα από την επιστολή της Lagarde στον Dijsselbloem
Παρά το γεγονός ότι η λίστα της ελληνικής κυβέρνησης είναι κατανοητή, δεν είναι επαρκώς εξειδικευμένη, γεγονός ωστόσο το οποίο κρίνεται αναμενόμενο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα.
Σε ορισμένους τομείς, όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, είμαι πεπεισμένη πως υπάρχει ισχυρή βούληση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.
Αναμένω να ενημερωθώ περισσότερο για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.
Σε ορισμένους άλλους όμως τομείς - ίσως στους σημαντικότερους - η λίστα της ελληνικής κυβέρνησης δεν παράσχει ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις πως η Αθήνα σκοπεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο (Μemorandum on Economic and Financial Policies).
Δεν υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με τον ΦΠΑ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά εργασίας.

Embedded image permalink
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης