Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bόμβα από τη Bild - H Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη - Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση

Bόμβα από τη Bild - H Ελλάδα έστειλε λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη - Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel πως η εσφαλμένη επιστολή ήταν απλά ένα "διοικητικό λάθος" (administrative mistake)

Σε μια αποκάλυψη - βόμβα προχωρά η γερμανική εφημερίδα Bild, που έχει εμφανιστεί πολλές φορές προκλητική απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες.
Σύμφωνα με τη Bild, η Ελλάδα φέρεται να έστειλε λάθος επιστολή την Πέμπτη 19/2 στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση της συμφωνίας.
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη μάλιστα ανώτατες κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker και ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem είχαν συμφωνήσει από την Τετάρτη 18/2 στην επιστολή που έπρεπε να αποστείλει την Πέμπτη η ελληνική πλευρά.
Όμως, σύμφωνα πάντα με τη Bild, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης απέστειλε την Πέμπτη μια διαφορετική επιστολή στους Ευρωπαίους.
Η επιστολή αυτή φέρεται να ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έκανε αποδεκτούς τους όρους του πακέτου διάσωσης που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με τους εταίρους.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε στη συνέχεια τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel πως η εσφαλμένη επιστολή ήταν απλά ένα "διοικητικό λάθος" (administrative mistake).

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση
Ως αναληθές χαρακτηρίζουν το δημοσίευμα της Bild για "τα περί διοικητικού λάθους στην αποστολή της επιστολής του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης", ανώτατες κυβερνητικές πηγές.
Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά το επίμαχο δημοσίευμα.
Οι ίδιες κυβερνητικές αναφέρουν πως ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα.

Βαρουφάκης: Προβοκάτσια το δημoσίευμα της Bild για την αλλαγή κειμένου
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών έστειλε… λάθος αίτημα στις Βρυξέλλες!
Στο περιθώριο των διαβουλεύσεων του Eurogroup, ο Γιάννης Βαρουφάκης κατήγγειλε τη γερμανική εφημερίδα για «προβοκάτσια», αρνούμενος πως παράλλαξε το περιεχόμενο του ελληνικού αιτήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης