Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα πρόταση Juncker για την Ελλάδα, για να αρθεί το αδιέξοδο και να καμφθούν οι αντιδράσεις του Βερολίνου

Νέα πρόταση Juncker για την Ελλάδα, για να αρθεί το αδιέξοδο και να καμφθούν οι αντιδράσεις του Βερολίνου
Ο Juncker αναζητά τη διατύπωση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές σχετικά με το αίτημα της Αθήνας να υπάρξει τεχνική παράταση της δανειακής σύμβασης
Νέα πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, με τον J.C. Juncker και ομάδα τεχνοκρατών να συντάσσουν νέο κείμενο πρόταση με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές, o Juncker αναζητά τη φόρμουλα αλλά και τη διατύπωση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές σχετικά με το αίτημα της Αθήνας να υπάρξει τεχνική παράταση της δανειακής σύμβασης, με το Βερολίνο να επιμένει στην παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.
Το κείμενο αναμένεται να δοθεί ακόμα και απόψε Tετάρτη στους 18 υπουργούς Οικονομικών της Eυρωζώνης και να αποτελέσει τη βάση συζήτησης για το έκτακτο Eurogroup που θα συνεδριάσει - όπως όλα δείχνουν - την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα στη φαρέτρα της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει το αίτημα για σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, σε περίπτωση νέου αδιεξόδου, με το Μαξίμου να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η λύση θα πρέπει να δοθεί με πολιτικές αποφάσεις και που θα κατευθύνουν τα τεχνικά κλιμάκια και όχι οι τεχνοκράτες.
Πάντως, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και αν υπάρξει μια καταρχάς συμφωνία επί της νέας πρότασης Juncker, οι διαβουλεύσεις θα χρειαστούν χρόνο, ώστε να αποτυπωθεί σε μια ενδιάμεση συμφωνία που θα άρει τις ενστάσεις του Βερολίνου και θα ικανοποίει το σύνολο των εταίρων.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης