Τελευταία Νέα
Οικονομία

Verhofstadt: Η Ευρωζώνη να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Verhofstadt: Η Ευρωζώνη να συμφωνήσει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
"Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ωφελήσει κανέναν"
Την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προτείνει εκ νέου ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Guy Verhofstadt.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος πολιτικός σημειώνει πως η Ευρώπη θα μπορούσε να επιτύχει ένα συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ως αντάλλαγμα, καλεί την «ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει τώρα σε έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και τα άλλα κράτη μέλη».
«Αυτός ο συμβιβασμός δεν θα πρέπει να βασίζεται μόνο στις πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup, αλλά επίσης σε μια ισχυρή μεταρρυθμιστική ατζέντα η οποία θα μεταμορφώσει την ελληνική οικονομία κα κοινωνία συνολικά» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το κλειδί για μια λύση στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να ξαναδημιουργεί πλούτο και θέσεις εργασίας αναβιώνοντας τον ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου πιστεύω ότι φιλο-μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως το Ποτάκι και η Δράση, δείχνουν το δρόμο προς την ανάπτυξη».
Τέλος, καθιστά σαφές πως «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ωφελήσει κανέναν. Θα έχει ένα ιδιαίτερα καταστροφικό αποτέλεσμα στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποφέρει για πολύ καιρό και πλέον αξίζει μια εποικοδομητική λύση μετά από όλες τις θυσίες που έχει κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης