Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schelling (YΠΟΙΚ Αυστρία): Μειώνονται οι πιθανότητες ενός Grexit - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται

Schelling (YΠΟΙΚ Αυστρία): Μειώνονται οι πιθανότητες ενός Grexit - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται
Παράλληλα κάνει λόγο για θετικά σημάδια
Την εκτίμηση ότι έχουν μειωθεί οι πιθανότητες η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη εξέφρασε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Hans Joerg Schelling.
Ειδικότερα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Kurir, o Schelling υποστηρίζει ότι σήμερα τα σημάδια είναι θετικότερα, παρά το ναυάγιο στο Eurogroup, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο ενός Grexit.
Παράλληλα ο αυστριακός υπουργός υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, σημειώνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα προτείνει η Ελλάδα και αν θα γίνει αποδεκτό από τις υπόλοιπες 18 χώρες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο Schelling ανέφερε πως προς το παρόν δεν τίθεται θέμα η Ελλάδα να φύγει από τη ζώνη του ευρώ.
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει στα τέλη του μήνα και να εξέλθει της Ευρωζώνης, ο Hans Joerg Schelling σημείωσε ότι «αποκλείω αυτό το σενάριο προς το παρόν».
Ένα Grexit δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ούτε της Ευρωζώνης ούτε της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, ότι η Ελλάδα και οι ευρωπαίοι εταίροι εργάζονται προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη μιας συμφωνίας, επισημαίνοντας ότι μια συμφωνία σημαίνει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τη στάση της.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, υπογράμμισε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, ενώ επισήμανε ότι το Eurogroup είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση εάν χρειαστεί.
Σημειώνεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας εμφανίστηκε αντίθετος στην προοπτική να μεταβληθούν οι όροι στο τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος, ενώ μετά τη λήξη του Eurogroup εξέφρασε την απογοήτευσή του για το «ναυάγιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης