Τελευταία Νέα
Οικονομία

Padoan (Iταλός ΥΠΟΙΚ) - Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ευρωζώνη από τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Padoan (Iταλός ΥΠΟΙΚ) - Δεν υπάρχει κίνδυνος για την Ευρωζώνη από τις εξελίξεις στην Ελλάδα
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση χρέους στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τον Padoan
Την πεποίθηση ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν είναι ικανές να προκαλέσουν μία νέα κρίση στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας Pier Carlo Padoan.
Ειδικότερα ο Padoan ανέφερε: Οι επιπτώσεις των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα δεν μπορούν να προκαλέσουν μια κρίση χρέους στην Ευρωζώνη όπως αυτή που ώθησε την Ιταλία κοντά στην χρεοκοπία πριν από τρία χρόνια».
«Η Ελλάδα το 2015 δεν είναι όπως ήταν κατά την περίοδο 2010-2011», δήλωσε ο Padoan σε συνέδριο στη Ρώμη και σημείωσε: «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος να μας επηρεάσει η κατάσταση στην Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero χαρακτηρίσει υπερβολικούς τους φόβους για τις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
«Φοβάμαι πως οι εφημερίδες έχουν υπερβάλει σχετικά με τις πραγματικές του προθέσεις», τόνισε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.
«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε πρόσφατα κάποιες ιδιαίτερα υπεύθυνες δηλώσεις, που χαρακτηρίζουν πολιτικό άνδρα με θεσμικό ανάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός αξιωματούχος.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι κανείς δεν αγνοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η περίπτωσή της χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης