Τελευταία Νέα
Οικονομία

Seibert: H οικονομία καθορίζει τη σχέση Ελλάδας - τρόικας - Ουδέν σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις

Seibert: H οικονομία καθορίζει τη σχέση Ελλάδας - τρόικας - Ουδέν σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις
Για λόγους αρχής δεν σχολιάζω τη θέση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα...
"Η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Seibert.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι απαιτήσεις της τρόικας συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ισχύουν μόνο για αυτή την κυβέρνηση ή και για μια νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε πως η οικονομία και οι μεταρρυθμίσεις καθορίζουν τη σχέση της Ελλάδας με την τρόικα.
Κληθείς να σχολιάσει τη διαφορετική άποψη που έχει η αντιπολίτευση, ο Seibert τόνισε:
"Δεν μπορώ και δεν θέλω να σχολιάσω τη θέση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.
Δεν το κάνω για λόγους αρχής".
Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση, ο Seibert δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε συζήτηση επί υποθετικών εσωπολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι "η γερμανική κυβέρνηση μιλάει εντατικά, συνεργάζεται εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση, όπως συνεργάστηκε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης