Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: O διαλλακτικός Αλέξης Τσίπρας, ο χρόνος που τελειώνει για την Αθήνα και ο κίνδυνος πρόωρων εθνικών εκλογών

Reuters: O διαλλακτικός Αλέξης Τσίπρας, ο χρόνος που τελειώνει για την Αθήνα και ο κίνδυνος πρόωρων εθνικών εκλογών
Στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για συμφωνία Αθήνας και τρόικας, έως το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου...
Aντιμέτωπη με τον κίνδυνο πρόωρων εθνικών εκλογών το 2015 βρίσκεται η Ελλάδα, επαναλαμβάνει το Reuters, σε σημερινό του δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει, όλα θα εξαρτηθούν από την έκβαση της κρίσιμης εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2015.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως διατηρείται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
"Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλθει στην εξουσία, θα αντικαταστήσει το μνημόνιο με το οικονομικό του πρόγραμμα.
Αυτό θα γίνει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την αντίθεσή του στα μνημόνια ήδη από την αρχή... ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχει υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση, εκφράζοντας την ανάγκη για διαπραγμάτευση και όχι για μονομερείς αποφάσεις.
Και όλα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση ξεμένει από χρόνο, καθώς στενεύουν ασφυκτικά τα περιθώρια για συμφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας, έως το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης