Τελευταία Νέα
Οικονομία

Spiegel: Τρίτο πακέτο διάσωσης 10 δισ στην Ελλάδα μέσω ΕSM - Προβλέπονται αυστηρότεροι όροι και έλεγχοι

Spiegel: Τρίτο πακέτο διάσωσης 10 δισ στην Ελλάδα μέσω ΕSM - Προβλέπονται αυστηρότεροι όροι και έλεγχοι
Θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλέπονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα - ύψους 10 δισ. ευρώ - μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) «αποκαλύπτει» το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
ο Spiegel αναφέρει πως ο ESM θα κάνει χρήση του προγράμματος που προβλέπει αυστηρότερους όρους και ελέγχους (Enhanced Conditions Credit Line -ECCL).
Σύμφωνα με το Spiegel, κατά το EuroWorkingGroup της προηγούμενης Πέμπτης ανώτεροι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ συνέκλιναν σε μεγάλο βαθμό σε ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Spiegel ανώτεροι αξιωματούχοι συμφωνήσαν σε μεγάλο βαθμό στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σε συνάντηση στις Βρυξέλλες ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα.
Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της λεγόμενης προληπτικής χρηματοδοτικής βοήθειας περίπου 10 δισ. ευρώ από τον ESM.
Ο ESM δεν θα χρειασθεί να κινητοποιήσει επιπλέον χρήματα για τον σκοπό αυτό, καθώς θα ανακατανεμηθούν τα ποσά από το δεύτερο πακέτο βοήθειας, τα οποία προβλεπόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά τελικώς δεν χρειάστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης