Τελευταία Νέα
Οικονομία

Περαιτέρω επιδείνωση του μεταποιητικού κλίματος τον Οκτώβριο - Στις 48,8 μονάδες ο ελληνικός PMI

Περαιτέρω επιδείνωση του μεταποιητικού κλίματος τον Οκτώβριο - Στις 48,8 μονάδες ο ελληνικός PMI
Ο μεταποιητικός δείκτης παραμένει κάτω από το όριο των 50 μονάδων, για τέατρο διαδοχικό μήνα
Παραμένει το αρνητικό κλίμα στον μεταποιητικό κλάδο, στην Ελλάδα παρά την μικρή άνοδο του μεταποιητικού δείκτη PMI, τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα η Markit σε ανακοίνωσή της για τον κλαδικό δείκτη PMI τόνίζει ότι οι επιχειρήσεις κατέγραψαν περαιτέρω μειώσεις στα επίπεδα παραγωγής, νέων παραγγελιών και απασχόλησης.
Συγκεκριμένα ο δείκτης παραμένει κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων, για τέατρο διαδοχικό μήνα.
Τον Οκτώβριο ο δείκτης ενισχύθηκε στις 48,8 μονάδες, τιή υψηλότερη από το χαμηλό 11 μηνών των 48,4 μονάδων που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη μέση τιμή του τρίτου τριμήνου των 49,1 μονάδων.
Σηεμιώνεται ότι η παραγωγή στα ελληνικά εργοστάσια υποχώρησε και πάλι τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας την τρίτη μείωση της παραγωγής κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών.
Ωστόσο, ο ρυθμός μείωσης ήταν σχεδόν οριακός, καθώς είχε εξασθενήσει ελαφρώς από την προηγούμενη περίοδο της έρευνας.
Αντίστοιχα, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν περαιτέρω τον Οκτώβριο, με βραδύτερο, ωστόσο, ρυθμό από τον προηγούμενο μήνα. Ένας από τους λόγους της βραδύτερης μείωσης των συνολικών νέων παραγγελιών ήταν η εκ νέου αύξηση των εξαγωγικών πωλήσεων των κατασκευαστών, το επίπεδο των οποίων αυξανόταν για τέσσερις συνεχείς μήνες προτού σταθεροποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Ο ρυθμός αύξησης των παραγγελιών εξαγωγών κατά την τελευταία περίοδο της έρευνας ήταν μέτριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης