Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διθυραμβικός ο βελγικός Τύπος - «Η Ελλάδα εξαργυρώνει την πολιτική σταθερότητα των δύο τελευταίων ετών»

Διθυραμβικός ο βελγικός Τύπος - «Η Ελλάδα εξαργυρώνει την πολιτική σταθερότητα των δύο τελευταίων ετών»
«Η Ελλάδα βγάζει το κεφάλι από το νερό»
Διθυραμβικά είναι τα σχόλια του βελγικού Τύπου για την Ελλάδα, με την Le Quotidien να κάνει λόγο για «σαφή οικονομική βελτίωση, η οποία αποδίδεται στην πολιτική σταθερότητα των δύο τελευταίων ετών».
Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα βγάζει το κεφάλι από το νερό», η βελγική εφημερίδα υποστηρίζει πως «η χώρα προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη 2,9% το 2015 και φορολογικές ελαφρύνσεις».
Μάλιστα, σημειώνει πως πρόκειται για τις πρώτες φορο-ελαφρύνσεις έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και λιτότητας.
«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξακολουθεί να αναμένει μια μέτρια ανάκαμψη του 0,6% το 2014, επιβεβαιώνοντας την εξασθένηση της συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας τα τελευταία τρίμηνα» επισημαίνει εν συνεχεία, συμπληρώνοντας πως «η βελτίωση αυτή, που επιβεβαιώνεται επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προβλέπει ανάπτυξη 2,9% για το 2015, κατά κύριο λόγο οφείλεται σε κάποια οικονομική και πολιτική σταθερότητα της χώρας, τα τελευταία δύο χρόνια».
«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε από τους ανώτερους εκπροσώπους της τρόικας των πιστωτών της χώρας, οι οποίοι διενεργούν, από την περασμένη εβδομάδα, τον τακτικό έλεγχο των ελληνικών οικονομικών στοιχείων, θα υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, πριν την συζήτησή του στην Ολομέλεια. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει επίσης πρωτογενές πλεόνασμα (εκτός του βάρους του χρέους), 2,9% του ΑΕΠ, δηλ. 5,4 δισ ευρώ. Όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είχαν πληγεί από την κρίση, η Πορτογαλία ή η Ισπανία, η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποδεσμευθεί από την κηδεμονία της τρόικας, μέχρι το τέλος του έτους. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η ανάπτυξη το 2015 θα οφείλεται κυρίως στην αύξηση της "ιδιωτικής κατανάλωσης" μετά από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, που προβλέπει» καταλήγει το βελγικό δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης