Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γκίκας Χαρδούβελης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης - Έκδοση 7ετούς ομολόγου μέχρι τα τέλη του 2014

Γκίκας Χαρδούβελης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης - Έκδοση 7ετούς ομολόγου μέχρι τα τέλη του 2014
Συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο διάσωσης εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Ταυτόχρονα, ο υπουργός επαλαμβάνει πως η Αθήνα προτίθεται να επιστρέψει στις αγορές, μέχρι τα τέλη του έτους, μέσω έκδοσης 7ετούς ομολόγου.
Στη συνέχεια ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει ότι με το νέο 7ετές ομόλογο η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει στους επενδυτές ένα ευρύτερο φάσμα διάρκειας λήξης ομολόγων.
"Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας, για το οποίο υπάρχουν εικασίες εδώ και μήνες", επιμένει ο κ. Χαρδούβελης για να προσθέσει στη συνέχεια πως "μπορούμε να αναχρηματοδοτούμαστε στις αγορές με ανεκτούς όρους, με χαμηλότερα επιτόκια από αυτά που μας χρεώνει το ΔΝΤ".
Ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει βέβαιος πως κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
"Η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γκ. Χαρδούβελη, προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις αγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις από την αρχή του χρόνου, η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση 7ετούς ομολόγου", αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), προδημοσιεύοντας απόσπασμα από τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών που φιλοξενείται στο αυριανό φύλλο της Handelsblatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης