Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δεν ψήφισε η Ελλάδα για την προστασία των χρεοκοπημένων κρατών - Πανηγυρίζει η Αργεντινή για την απόφαση του ΟΗΕ

Δεν ψήφισε η Ελλάδα για την προστασία των χρεοκοπημένων κρατών - Πανηγυρίζει η Αργεντινή για την απόφαση του ΟΗΕ
Πέντε κράτη – μέλη της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Φιλανδία) ήταν μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι απείχαν
Στην προστασία των αναπτυσσόμενων χωρών και την αποτροπή χρεοκοπιών στοχεύει ψήφισμα που κατέθεσε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και που προβλέπει την «καθιέρωση ενός πολυμερούς νομικού πλαισίου για διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους των χωρών – μελών».
Το ψήφισμα παρουσίασε η «Ομάδα των 77» αναπτυσσομένων χωρών.
Το ψήφισμα τονίζει την ιδιαίτερη σημασία της έγκαιρης, αποτελεσματικής, ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης στα προβλήματα χρέους των αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να την προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς.
Ζητά την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πρόληψη των κρίσεων χρέους, ενισχύοντας τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς για την πρόληψη και την επίλυση κρίσεων, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.
Παράλληλα αποφασίζει να καθορίσει τις λεπτομέρειες για τις διακυβερνητικές διαπραγματεύσεις και την έγκριση του κειμένου του πολυμερούς νομικού πλαισίου, στο κυρίως μέρος της 69ης συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ, πριν από το τέλος του 2014.
Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε με 124 ψήφους υπέρ, 11 ψήφους κατά και 41 αποχές.
Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι ανάμεσα στις χώρες που απείχαν από την ψηφοφορία είναι η Ελλάδα, παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα αλλά και η Κύπρος.
Πέντε κράτη – μέλη της ΕΕ (Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Τσεχία, Φιλανδία) ήταν μεταξύ αυτών που το καταψήφισαν, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι εταίροι απείχαν.
Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Αργεντινής με ανάρτησή της στο Facebook πανηγυρίζει για την απόφαση που πάρθηκε στον ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης