Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπαναχώρηση της τρόικας - Δεν αποκλείει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αρκεί να μην απειληθεί o προϋπολογισμός - Αλλαγές και στον ENΦΙΑ

Υπαναχώρηση της τρόικας - Δεν αποκλείει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, αρκεί να μην απειληθεί o προϋπολογισμός - Αλλαγές και στον ENΦΙΑ
Προκαταρκτικές ήταν οι επαφές στο Παρίσι
Παράθυρο για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις άνοιξε η τρόικα στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την ελληνική αποστολή, όπως αποκαλύπτει σήμερα ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο ίδιος αξιωματούχος, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις θα εξαρτηθούν άμεσα από τις αντοχές του προϋπολογισμού του 2015, αρκεί να μην απειληθεί η εκτέλεσή του.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, το κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε "προκαταρκτικές" τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι ξεκαθαρίζοντας πως στόχος ήταν να επιταχυνθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και να αποφευχθεί το κακό προηγούμενο της προηγούμενης αξιολόγησης που διήρκησε 11 μήνες.
"Θέλουμε να επιταχύνουμε. Αυτό γίνεται όταν μαθαίνεις τι σκέφτεται η άλλη πλευρά και εκείνη τι σκέφτεσαι εσύ" τόνισε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος σημείωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται στην αρχή τους και ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για την επίσημη αξιολόγηση στα τέλη του μήνα.
Θέλοντας να δείξει ότι στο σκέλος των προαπαιτούμενων έχει υπάρξει πρόοδος και ότι η αξιολόγηση των Αθηνών δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, το στέλεχος ανέφερε πως από τις 542 εκκρεμείς μνημονιακές δράσεις η τρόικα αποδέχεται ότι έχει ολοκληρωθεί το 50%.
"Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει περισσότερα, αλλά εκείνοι δεν μπορούν ακόμη να το πιστοποιήσουν. Όταν έρθουν στην Αθήνα επιδιώκουμε να έχουμε πάει σε υψηλότερο ποσοστό" ανέφερε.
Για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε πως η τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές αρκεί να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση εσόδων 3,2 δισ. ευρώ.
Τέλος, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια παραδέχθηκε πως «έγινε μεγάλη κουβέντα» για τις ρυθμίσεις που προετοιμάζει η κυβέρνηση, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα κομβικό θέμα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης