Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αναβίωση του ελληνικού real estate διαπιστώνει η Wall Street Journal - «Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα»

Αναβίωση του ελληνικού real estate διαπιστώνει η Wall Street Journal - «Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα»
«Η Ελλάδα μεταμορφώνεται και το real estate απαιτεί ξένες επενδύσεις»
Αναβίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για το ελληνικό real estate διαπιστώνει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, με δημοσίευμα στην ηλεκτρονικής της έκδοση, η αμερικανική εφημερίδα διαπιστώνει πως οι αγοραστές – επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα, καθώς οι ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας πληθαίνουν σημαντικά.
Άλλωστε, συνεχίζει η Wall Street Journal, διάφοροι επενδυτικοί όμιλοι, όπως η καναδική Fairfax, η αμερικανική Colony Capital of Los Angeles, η βρετανική Invel Real Estate Partners και η αραβο-τουρκική Jermyn Street, έχουν εξαγοράσει μεγάλα «πακέτα» εμπορικών ακινήτων, χάρη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, τους τελευταίους 18 μήνες, οι επενδυτές έχουν αγοράσει ακίνητα, αξίας 1,2 δισ. ευρώ, όταν την περίοδο 2008 – 2012 τα deal στην αγορά ακινήτων περιορίζονταν μόλις στα 900 εκ. ευρώ.
«Η Ελλάδα μεταμορφώνεται και το real estate απαιτεί ξένες επενδύσεις» αναφέρει ο M. Topham, εκτελεστικός διευθυντής της Hines. «Είναι μία δύσκολη αγορά, αλλά υπάρχει πλήθος ευκαιριών» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, η Wall Street Journal προειδοποιεί πως η αγορά ακινήτων διατρέχει ορισμένους κινδύνους, εξαιτίας της εύθραυστης φύσης της ανάκαμψης αλλά και της μακρόσυρτης πολιτικής αστάθειας.
Άλλωστε και η κατάσταση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτή την ανησυχία, συμπληρώνει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι τιμές των ακινήτων μειώθηκαν κατά -7,4% το β’ 3μηνο του 2014 - αν και πρόκειται για τη μικρότερη «βουτιά» από το 2011!
Μάλιστα, η αξία των ακινήτων στην Ελλάδα παραμένει κατά 30% με 50% κάτω των προ-κρίσης επιπέδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης