Μια Φώτο μια Ιστορία

Η στιγμή που ο Μίλτος Τεντόγλου υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Χάικε Ντρέσλερ που απλά… ίσιωνε το σκάμμα!

Η στιγμή που ο Μίλτος Τεντόγλου υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Χάικε Ντρέσλερ που απλά… ίσιωνε το σκάμμα!

8 Αυγούστου 2018: Ο Μίλτος Τεντόγλου κάνει το μεγάλο άλμα προς στην κορυφή. Είναι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και γράφει ιστορία στον εγχώριο αθλητισμό… την ίδια στιγμή διδάσκει ήθος και ευπρέπεια

Σχετικά Άρθρα

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Πανέτοιμος εμφανίστηκε από τις πρώτες του μόλις προσπάθειες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96μ. δείχνοντας την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. 

Το άλμα στα  8,25μ. του έδωσε τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο, ενώ παράλληλα τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός ρεκόρ που κατέχει μέχρι και σήμερα. Ο Τεντόγλου έγινε ο νεότερος  Έλληνας αθλητής  στο άλμα εις μήκος που ανεβαίνει υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών!

Ο τότε 21χρονος αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια με μια μαύρη κορδέλα ραμμένη στη στολή του, ως ένδειξη πένθους για τη φονική πυρκαγιά που είχε πλήξει την Ελλάδα με την τραγωδία στο Μάτι. Αφού ο τελικός ολοκληρώθηκε ο Τεντόγλου κατευθύνθηκε προς το σημείο της κερκίδας, όπου καθόταν ο Γιώργος Πομάσκι.

Ο προπονητής του μετά τα συγχαρητήρια του έδειξε την εθελόντρια που ίσιωνε το σκάμμα… του είπε ποια ήταν! Φυσικά δεν ήταν άλλη από την (πέντε φορές) Ολυμπιονίκη στα σπριντ και στο μήκος με την Ανατολική Γερμανία (έπειτα από την πτώση του τείχους και με την Ενωμένη Γερμανία), Χάικε Ντρέσλερ. Ο Μίλτος την πλησίασε και με μια ιπποτική κίνηση την ευχαρίστησε, προσφέροντας ένα σημαντικό μάθημα ήθους!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης