Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Binance: Εκροές σχεδόν 1 δισ. δολ. σε 24 ώρες, μετά την παραίτηση Zhao

Binance: Εκροές σχεδόν 1 δισ. δολ. σε 24 ώρες, μετά την παραίτηση Zhao
Δεν είναι σαφές πόσο χρόνο φυλάκισης θα εκτίσει τελικά ο Zhao
Σχετικά Άρθρα
Εκροές ύψους περίπου 956 εκατ. δολ. από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, όπως έδειξαν τα στοιχεία της αγοράς, αφού ο επικεφαλής, Changpeng Zhao, παραιτήθηκε και αντιμετώπισε ποινή φυλάκισης μετά την παραδοχή της ενοχής του την Τρίτη για να διευθετήσει μια πολυετή έρευνα παράνομης χρηματοδότησης στις ΗΠΑ.
Η συμφωνία, με την οποία η Binance θα καταβάλει 4,3 δισ. δολάρια στις αμερικανικές αρχές, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης στον κόσμο και σηματοδοτεί ένα ακόμη πλήγμα για έναν κλάδο που μαστίζεται από σκάνδαλα, σχολιάζει το Reuters.

Δεν τελειώνει η περιπέτεια

Παρέμεινε ασαφές την Τετάρτη πόσο χρόνο φυλάκισης θα εκτίσει τελικά ο Zhao, και πόση επιρροή θα μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί στην Binance - ως ιδρυτής και βασικός μέτοχος της Binance - σύμφωνα με τους όρους του διακανονισμού.
Ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν επίσης ότι η συμφωνία είναι απίθανο να τερματίσει τα νομικά προβλήματα του χρηματιστηρίου στις ΗΠΑ, με τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ισχυρίζονται ότι η Binance παραβίασε τους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ να μην έχουν ακόμη επιλυθεί.
Αν και οι αρχές εξετάζουν τον Zhao και την Binance τουλάχιστον από το 2018, η αποχώρηση του Zhao σηματοδοτεί μια δραματική εξέλιξη για μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της βιομηχανίας κρυπτογράφησης.
Ο Zhao, ο οποίος διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), υπέβαλε την Τρίτη την απολογία του σε δικαστήριο του Σιάτλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης