Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έχασε το στέμμα του και κινδυνεύει με φυλάκιση

Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έχασε το στέμμα του και κινδυνεύει με φυλάκιση
Ο επικεφαλής της Binance, Changpeng Zhao, παραιτήθηκε την Τρίτη και δήλωσε ένοχος για παραβίαση των αμερικανικών νόμων
Σχετικά Άρθρα
Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στην κρυπτογράφηση έχασε το στέμμα του και κινδυνεύει να μπει στη φυλακή.
Ο επικεφαλής της Binance, Changpeng Zhao, παραιτήθηκε την Τρίτη και δήλωσε ένοχος για παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ως μέρος ενός διακανονισμού ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επιλύει μια πολυετή έρευνα για το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.
Η συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μέρος ενός μεγάλου διακανονισμού μεταξύ της Binance και άλλων αμερικανικών υπηρεσιών, επιλύει ποινικές κατηγορίες για διεξαγωγή μη αδειοδοτημένης επιχείρησης μεταφοράς χρημάτων, συνωμοσία και παραβίαση των κανονισμών περί κυρώσεων.
Αφήνει επίσης αβέβαιο το μέλλον του Zhao.
"Σήμερα, παραιτήθηκα από διευθύνων σύμβουλος της Binance", έγραψε ο Zhao στο Twitter.
"Ομολογουμένως, δεν ήταν εύκολο να αποχωρήσω συναισθηματικά. Αλλά ξέρω ότι είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνω. Έκανα λάθη και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη".
Ο Zhao, γνωστός ως CZ, θα πληρώσει προσωπικά 50 εκατομμύρια δολάρια και του απαγορεύεται κάθε ανάμειξη με την Binance.

Αντιμέτωπος με φυλάκιση

Σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές οδηγίες για την επιβολή ποινής προβλέπουν ποινή φυλάκισης 10 έως 18 μηνών για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Οι εισαγγελείς επιδιώκουν ποινή φυλάκισης 18 μηνών, ανέφεραν οι New York Times.
Ο Zhao και οι δικηγόροι του δεν απάντησαν σε κλήσεις για σχόλια.

Μεγάλα όνειρα

Μετά την έναρξη της Binance στη Σαγκάη το 2017, ο Zhao έκανε μεγάλα όνειρα. "Θέλουμε να κατακτήσουμε ολόκληρη την αγορά!" είπε στο προσωπικό σε μια ομάδα συνομιλίας της εταιρείας.
Ο 46χρονος διευθύνων σύμβουλος δεν κλονίστηκε στην πίστη του καθώς έχτιζε το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης. Ακόμη και φέτος, ο Zhao ένιωθε ότι ένας μεγάλος στόχος ήταν εφικτός.
"Η ιδέα ότι μια νεοσύστατη επιχείρηση πέντε ετών θα μπορούσε να ωριμάσει και να λειτουργήσει στο ίδιο επίπεδο με ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που υπάρχει εδώ και 200 χρόνια ήταν κάποτε αδύνατο να φανταστεί κανείς", έγραψε ο Zhao τον Ιανουάριο σε μια ανασκόπηση του προηγούμενου έτους. "Αλλά σήμερα είμαστε σχεδόν εκεί".
Στην εν λόγω ανασκόπηση, η Binance χαιρέτισε την πρόοδό της στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σε όλο τον κόσμο. Το ανταλλακτήριο είχε προσπαθήσει κατά τη διάρκεια του έτους να ενισχύσει τους ελέγχους πελατών, είπε, αναπτύσσοντας την "καλύτερη ομάδα ασφάλειας και συμμόρφωσης της κρυπτογράφησης".
Ο Zhao γεννήθηκε στην Κίνα πριν μετακομίσει στον Καναδά το 1989 σε ηλικία 12 ετών, δύο μήνες μετά την καταστολή των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιενανμέν της Κίνας, όπως έγραψε ο ίδιος.
Ο μεγιστάνας διέσχισε τον κόσμο στην προσπάθειά του για επιτυχία, εργαζόμενος στο Τόκιο και τη Νέα Υόρκη πριν μετακομίσει στη Σαγκάη, όπου αγκάλιασε την κρυπτογράφηση και ίδρυσε την Binance.
Η επέκτασή της ήταν δραματική.
Η Binance έγινε το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο μέσα σε έξι μήνες.
Ενώ το μερίδιο αγοράς του έχει μειωθεί φέτος, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου όγκου συναλλαγών κρυπτογράφησης, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CCData.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης