Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το μεγαλύτερο ράλι του bitcoin από το 2021 ξεφουσκώνει - Επιστροφή των επενδυτών στον χρυσό

Το μεγαλύτερο ράλι του bitcoin από το 2021 ξεφουσκώνει - Επιστροφή των επενδυτών στον χρυσό
Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% τον τελευταίο μήνα
Σχετικά Άρθρα
Το ράλι του bitcoin φέτος φαίνεται ότι θα μπορούσε να ξεφουσκώσει, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και η κατάρρευση δύο τραπεζών φιλικών προς τα κρυπτονομίσματα επιβαρύνουν τη διάθεση των επενδυτών για το token.
Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 10% τον τελευταίο μήνα -και περισσότερο από 5% μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες- και διαπραγματεύεται περί τα 27.000 δολάρια. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το bitcoin άρχισε το έτος με μεγάλα κέρδη. Η αισιοδοξία των επενδυτών ότι η Fed θα αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια τροφοδότησε ένα ράλι 67% τους πρώτους τρεις μήνες του 2023. Έκτοτε, το token έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον χρυσό, ο οποίος πλησιάζει σε ιστορικό υψηλό καθώς παραμένει ασφαλές καταφύγιο. Επίσης, υπολείπεται του χρηματιστηριακού δείκτη αναφοράς S&P 500, ο οποίος έχει ενισχυθεί κατά 1% τον τελευταίο μήνα, καθώς και του δείκτη Global Aggregate Bond Index του Bloomberg, που διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητος κατά την ίδια περίοδο.
Ο μη ικανοποιητικός μήνας του bitcoin συνέπεσε με μια σειρά από ανώτερα στελέχη της αγοράς κρυπτονομισμάτων που προειδοποιούν για τη ρυθμιστική στασιμότητα στις ΗΠΑ. Οι Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχουν επιτεθεί σε μεγάλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Kraken.
Οι φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα τράπεζες Signature και Silvergate Capital υπήρξαν επίσης πρώιμα θύματα της συνεχιζόμενης περιφερειακής τραπεζικής κρίσης, που -σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές- θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει βραχυπρόθεσμες διαταραχές για το token.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης