Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

O Dalio της Bridgewater έχει λίγα… Bitcoin αλλά προτιμά τον χρυσό: Είναι διαχρονικός και παγκόσμιος

O Dalio της Bridgewater έχει λίγα… Bitcoin αλλά προτιμά τον χρυσό: Είναι διαχρονικός και παγκόσμιος
O ιδρυτής της Bridgewater δήλωσε ότι η επέδυση στο bitcoin απαιτεί μεγάλη προσοχή
Σχετικά Άρθρα
Την προτίμηση του στον χρυσό εξέφρασε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ray Dalio, αν και ο ίδιος έχει επενδύσει ένα μικρό ποσό στο Bitcoin.
«Θα προτιμούσα τον χρυσό» δήλωσε στο Podcast του Chris Williamson στο YouTube αυτή την εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι το Bitcoin έχει μικρότερη αποτίμηση από τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Microsoft. Την Πέμπτη, η κεφαλαιοποίηση του bitcoin ήταν περίπου 574 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 2,27 τρισ. δολάρια της Microsoft.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι είναι πιο διατεθειμένοι να πάνε στο bitcoin από ό,τι στον χρυσό. Αν κοιτάξετε διεθνώς, ο χρυσός είναι, για τις κεντρικές τράπεζες, το τρίτο υψηλότερο αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο ιδρυτής της Bridgewater Associates. «Πρώτα είναι τα δολάρια, μετά τα ευρώ, μετά ο χρυσός και το ιαπωνικό γεν. Και οι κεντρικοί τραπεζίτες αγοράζουν χρυσό και δεν αγοράζουν ομόλογα. Και αυτό είναι διαχρονικό και παγκόσμιο».
Αν και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχει «λίγο» Bitcoin, υποστήριξε ότι δεν είναι μεγάλος οπαδός του. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι ακόμα και μια μικρή επένδυση στο κρυπτονόμισμα, η αστάθεια του απαιτεί υπερβολική προσοχή. «Αλλά εάν έχετε έστω και λίγα, πρέπει να σκεφτείτε αυτά τα πράγματα. Όπως είπε, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλη πτώση, εάν υποχωρήσει 80% ή κάτι τέτοιο. Αλλά αυτό περιορίζει το ποσό που μπορείτε να έχετε» δήλωσε ο Dalio. «Οπότε δεν ξέρω. Δεν σκέφτομαι πολύ το Bitcoin».
Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ το Bitcoin παραμένει μακριά από το υψηλό του Νοεμβρίου 2021, στα 67.000 δολ., έχει αυξηθεί κατά 80% μέχρι στιγμής φέτος, σε σχεδόν 30.000 δολ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης