Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Το Bitcoin θα εκτοξευθεί κατά 268% στα 100.000 δολ.

Standard Chartered: Το Bitcoin θα εκτοξευθεί κατά 268% στα 100.000 δολ.
Το Bitcoin θα εκτοξευθεί στα 100.000 δολ. έως το τέλος του 2024
Σχετικά Άρθρα
Εκτόξευση τη τιμής του Bitcoin «βλέπει» η Standard Chartered. Ειδικότερα, εκτιμά ότι το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 268% από τα τρέχοντα επίπεδα.
«Βλέπουμε τη δυνατότητα για το Bitcoin να φτάσει το επίπεδο των 100.000 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024, καθώς πιστεύουμε ότι ο πολυδιαφημισμένος "χειμώνας των κρυπτονομισμάτων" έχει επιτέλους τελειώσει», έγραψε ο Geoff Kendrick της Standard Chartered.
Ένας από τους λόγους για τις ανοδικές προοπτικές είναι η αναταραχή που προκάλεσε η κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα. Καθώς οι ανησυχίες για τη μετάδοση της κρίσης στις τράπεζες, το bitcoin αποκατέστησε εκ νέου την περίπτωση χρήσης του ως «αποκεντρωμένο, αναξιόπιστο και σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα.
Ταυτόχρονα, οι βασικοί αντίπαλοι του Βitcoin έχασαν έδαφος, ιδίως τα stablecoins, ορισμένα από τα οποία έχασαν τη σύνδεσή τους με το δολάριο ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία που υποστήριζαν την αξία τους διακρατούνταν στην SVB.
«Σε αυτό το πλαίσιο, το Bitcoin έχει επωφεληθεί από την ιδιότητά του ως επώνυμο ασφαλές καταφύγιο, ένα αντιληπτό σχετικό μέσο αποθήκευσης αξίας και ένα μέσο εμβασμάτων», πρόσθεσε ο Kendrick.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης