Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Ένοχοι για απάτη δύο συνεργάτες του ιδρυτή της FTX - Σφίγγει ο κλοιός για τον Sam Bankman-Fried

ΗΠΑ: Ένοχοι για απάτη δύο συνεργάτες του ιδρυτή της FTX - Σφίγγει ο κλοιός για τον Sam Bankman-Fried
O Bankman-Fried βρίσκεται πλέον υπό κράτηση από το FBI
Σχετικά Άρθρα
Ο ιδρυτής της χρεοκοπημένης FTX Sam Bankman-Fried αναχώρησε την Τετάρτη από τις Μπαχάμες με πτήση προς τις ΗΠΑ όπου θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για απάτη, καθώς οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι δύο πρώην συνεργάτες του είχαν δηλώσει ένοχοι για παρόμοιες κατηγορίες και τώρα συνεργάζονται με την κυβέρνηση.
Ο εισαγγελέας του Μανχάταν Damian Williams δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι η Caroline Ellison, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda Research, και ο Gary Wang, συνιδρυτής της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τος για εξαπάτηση επενδυτών στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης.
Η αποκάλυψη ότι δύο από τους στενότερους πρώην συνεργάτες του Bankman-Fried αποφάσισαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση αύξησε σημαντικά την πίεση στον πρώην δισεκατομμυριούχο.

Υπό κράτηση ο Bankman - Fried

Ο Williams δήλωσε ότι ο Bankman-Fried βρίσκεται πλέον υπό κράτηση από το FBI και βρίσκεται καθ' οδόν προς τις ΗΠΑ και προέτρεψε και άλλους εμπλεκόμενους στη φερόμενη απάτη να εμφανιστούν.
"Αν συμμετείχατε σε παραπτώματα στην FTX ή στην Alameda, τώρα είναι η ώρα να προλάβετε", δήλωσε ο Williams.
"Κινούμαστε γρήγορα και η υπομονή μας δεν είναι αιώνια".
"Είπα επίσης ότι η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας δεν θα είναι η τελευταία μας, και επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά, ούτε η σημερινή", πρόσθεσε.

Κατηγορίες και από τη SEC

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) σε ξεχωριστή ανακοίνωση το βράδυ της Τετάρτης ανέφερε ότι απήγγειλε επίσης κατηγορίες σε βάρος των Ellison και Wang για τους ρόλους τους σε ένα πολυετές σχέδιο εξαπάτησης των επενδυτών μετοχών της FTX.
Η αμερικανική Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Χρηματιστηριακών Συμβολαίων δήλωσε επίσης ότι είχε καταθέσει κατηγορίες για απάτη εναντίον των Ellison και Wang.
Δικηγόρος της Ellison δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης