Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σκάνδαλο FTX: Οξύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για Bankman-Fried – Βαρύνεται με 8 ποινικά αδικήματα

Σκάνδαλο FTX: Οξύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για Bankman-Fried – Βαρύνεται με 8 ποινικά αδικήματα
Ο Bankman-Fried εσκεμμένα και εν γνώσει του «συμφώνησε με άλλους να εξαπατήσει τους πελάτες του FTX.com
Σχετικά Άρθρα
Με οκτώ ποινικά αδικήματα βαρύνεται από το δικαστήριο των ΗΠΑ στο Μανχάταν το άλλο wunderkind της αγοράς των κρυπτονομισμάτων Sam Bankman – Fried: συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης μέσω εμβάσματος και απάτης χρεογράφων, μεμονωμένες κατηγορίες απάτης σε τίτλους και απάτης, ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για την αποφυγή κανονισμών χρηματοδότησης εκστρατειών.
Ο Bankman-Fried εσκεμμένα και εν γνώσει του «συμφώνησε με άλλους να εξαπατήσει τους πελάτες του FTX.com, υπεξαιρώντας τις καταθέσεις αυτών των πελατών και χρησιμοποιώντας αυτές τις καταθέσεις για να πληρώσει τα έξοδα και τα χρέη της Alameda Research», αναφέρει το κατηγορητήριο.
Κατηγορεί επίσης την Bankman-Fried ότι συνωμότησε με άλλους για να εξαπατήσει τους δανειστές της FTX «παρέχοντας ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σε αυτούς τους δανειστές σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Alameda Research».
Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται επίσης ότι συνωμότησε με άλλους για να κάνει παράνομες δωρεές σε πολιτικούς υποψηφίους, χρησιμοποιώντας ονόματα άλλων προσώπων για να συγκαλύψει και να αυξήσει την πολιτική προσφορά.
Ο δικηγόρος του Mark Cohen, σε δήλωσή του, είπε: «Ο κ. Ο Bankman-Fried εξετάζει τις κατηγορίες με τη νομική του ομάδα και όλες τις επιλογές του».
Ο Howard Fischer, πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε στο CNBC, «Δεδομένης της ταχύτητας των καταγγελιών και του κατηγορητηρίου της κυβέρνησης, φαίνεται πιθανό ότι πρώην υπάλληλοι της FTX (πιθανότατα εκείνοι σε ανώτερες θέσεις) συνεργάζονταν με τις αρχές, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα επιείκεια».
«Με μια μεγάλη υπόθεση όπως αυτή, διαπιστώνεται συχνά βιασύνη να βρεθείς πρώτος στην πόρτα του εισαγγελέα, επειδή η αξία της συνεργασίας μειώνεται γρήγορα εάν το μόνο που μπορείς να προσφέρεις είναι ένα αντίγραφο αυτού που έχουν ήδη οι αρχές» είπε ο Fischer.
Ο Fischer, αναφερόμενος στην πρώην διευθύνουσα σύμβουλο της Alameda, Caroline Ellison, είπε: «Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό αν συμβαίνει αυτό ή ποιος μπορεί να συνεργάζεται σε αυτό το σημείο, δεν θα εκπλαγώ αν η κυρία Ellison ήταν ένα από τα πρώτα άτομα που αναζήτησαν τη βοήθεια της εισαγγελίας».
Σημείωσε δε ότι ο δικηγόρος της Ellison είναι ο πρώην συνεπικεφαλής του Τμήματος Επιβολής της SEC, ξέρει πώς λειτουργεί το σύστημα και πώς να το… λειτουργήσει προς όφελος του πελάτη της».
Καταγραφή.JPG
Συνελήφθη

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά την άρνησή του να παραστεί σε ακρόαση στη Γερουσία σχετικά με το ρόλο του στην κατάρρευση της FTX, ο Sam Bankman-Fried συνελήφθη από τη Βασιλική Αστυνομική Δύναμη των Μπαχάμες, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα των Μπαχάμες, Γερουσιαστή Ryan Pinder KC.
Η σύλληψη έγινε μετά την άσκηση ποινικών διώξεων από τις ΗΠΑ κατά του Bankman-Fried.
Οι αμερικανοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι θα αποκαλύψουν σήμερα Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022, το κατηγορητήριο.
Επιπλέον, η δήλωση ανέφερε ότι οι Μπαχάμες αναμένουν ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν από τις Μπαχάμες την έκδοση του Bankman-Fried σε σύντομο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης