Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κiyosaki για το σκάνδαλο της FTX: Tο πρόβλημα δεν είναι στο Bitcoin… αλλά στους διεφθαρμένους πολιτικούς των Δημοκρατικών

Κiyosaki για το σκάνδαλο της FTX: Tο πρόβλημα δεν είναι στο Bitcoin… αλλά στους διεφθαρμένους πολιτικούς των Δημοκρατικών
Σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki, το πρόβλημα δεν είναι στο Bitcoin… αλλά στους διεφθαρμένους πολιτικούς…
Σχετικά Άρθρα

Άκρως διεφθαρμένο θεωρεί το πολιτικό σύστημα στις ΗΠΑ ο γκουρού του personal finance Robert Kiyosaki, σπεύδοντας να υπερασπιστεί το Bitcoin…
Ειδικότερα, σε πρόσφατο tweet, ο Robert Kiyosaki, ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Rich Dad Poor Dad», αποκάλεσε τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, «Bernie Madoff των Crypto»…
Ο Bernie Madoff, ο οποίος κάποτε ήταν πρόεδρος του χρηματιστηρίου NASDAQ, εξαπάτησε χιλιάδες πελάτες ύψους 64,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εκτιμάται ότι είναι το μεγαλύτερο σχέδιο Ponzi στην ιστορία.
Ο Madoff προσείλκυσε τους επενδυτές στην εταιρεία του με υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις, κατέθεσε τα κεφάλαιά τους σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που ήλεγχε και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε κεφάλαια από αυτόν τον λογαριασμό για να πληρώσει αιτήματα ανάληψης, ενώ χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα συναλλαγών για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι η εταιρεία διενεργούσε νόμιμες συναλλαγές.
Η απάτη του Madoff ήρθε στο φως το 2008, όταν οι επενδυτές που ήταν εκνευρισμένοι από την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών έσπευσαν να αποσύρουν κεφάλαια που είχαν επενδύσει στην εταιρεία του, καθιστώντας την ανίκανη να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους.
Ο Madoff διατάχθηκε από δικαστήριο να καταβάλει αποζημίωση 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καταδικάστηκε σε 150 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή, όπου πέθανε σε ηλικία 82 ετών το 2021.
Αλλά ο Kiyosaki δεν ήταν ο μόνος που σημείωσε ομοιότητες μεταξύ αυτών των δύο.
Η Sheila Bair, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, η οποία προήδρευσε από το 2006 έως το 2011, είπε στο CNN ότι υπάρχουν «ομοιότητες» μεταξύ του SBF και της FTX του από τη μία πλευρά και του Madoff και του σχήματος Ponzi του από την άλλη.

Το πρόβλημα δεν είναι στο Bitcoin

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, το πρόβλημα δεν είναι στο Bitcoin… αλλά στους διεφθαρμένους πολιτικούς.
Όπως είπε, ο SBF συμμετείχε στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ήταν ιδιαίτερα ενεργός: έκανε δωρεές και στα δύο κόμματα και ήταν κορυφαίος συνεισφέρων στην εκστρατεία των Δημοκρατικών κατά τον εκλογικό κύκλο του 2022.
Αλλά, στις 11 Νοεμβρίου, ο Bankman-Fried παραιτήθηκε και το ανταλλακτήριό του κήρυξε πτώχευση.

Επιπλέον, η FTX βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, μεταξύ άλλων, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης για τα Εμπορεύματα.
Η FTX είχε 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις και μόνο 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, ως εκ τούτου κήρυξε πτώχευση.
Παράλληλα, οι δημοκρατικοί δέχτηκαν 40 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές από την FTX.
Οι δωρεές κάνουν τον ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-fried τον δεύτερο μεγαλύτερο χορηγό του Joe Biden, καταλήγει ο Kiyosaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης