Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Μετοχές και ομόλογα είναι στον κλίβανο και καίγονται – Μη βιώσιμο το ράλι στο δολάριο, θα καταρρεύσει

Kiyosaki: Μετοχές και ομόλογα είναι στον κλίβανο και καίγονται – Μη βιώσιμο το ράλι στο δολάριο, θα καταρρεύσει
Ο Kiyosaki πιστεύει ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve θα καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Το πρόσφατο ράλι του δολαρίου ΗΠΑ δημιουργεί μια «μη βιώσιμη κατάσταση»… σύμφωνα με τον δημοφιλή συγγραφέα Robert Kiyosaki, που θεωρεί ότι το αμερικανικό νόμισμα θα έλθει αντιμέτωπο με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τους νέους συσχετισμούς που αποτυπώνονται στη διπλωματική σκακιέρα.
Επισημαίνοντας την απειλή των BRICS, προβλέπει την κατάρρευση ενώ προσθέτει πως το «ψεύτικο» χρήμα κάνει τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία να υποφέρουν από ίλιγγο.
«Στις ΗΠΑ, τα συνταξιοδοτικά ταμεία τώρα επενδύουν σε Bitcoin.
Ξέρουν ότι τα ψεύτικα δολάρια, οι μετοχές και τα ομόλογα… είναι στον κλίβανο και καίγονται» υποστηρίζει.
Ειδικότερα, ο Kiyosaki προειδοποιεί ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να διορθώσουν τον πληθωρισμό και πως το «ψεύτικο» χρήμα κάνει τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία να υποφέρουν από ίλιγγο.
Όπως λέει, η κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας αγόρασε πρόσφατα κρατικά ομόλογα ύψους 19,3 δισεκατομμυρίων λιρών για να αποτρέψει την κατάρρευση του συνταξιοδοτικού κλάδου της χώρας.
Στα μάτια του συγγραφέα, αυτό είναι ένα σημάδι για την απόκτηση τριών συγκεκριμένων εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων: χρυσού, ασημιού και bitcoin.
«Όταν οι συντάξεις καταρρέουν, οι Κεντρικές Τράπεζες δεν μπορούν να διορθώσουν… τον πληθωρισμό.
Aπό την άλλη, στις ΗΠΑ, τα συνταξιοδοτικά ταμεία τώρα επενδύουν σε Bitcoin.
Ξέρουν ότι τα ψεύτικα δολάρια, οι μετοχές και τα ομόλογα… είναι στον κλίβανο και καίγονται».

Χρυσός και ασήμι

Τα πολύτιμα μέταλλα -ιδιαίτερα ο χρυσός και το ασήμι- αποτέλεσαν δημοφιλή αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και της αβεβαιότητας.
Δεν μπορούν να τυπωθούν από τον αέρα όπως τα fiat χρήματα και η αξία τους δεν επηρεάζεται από τα οικονομικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο.
Ο Kiyosaki ήταν από καιρό λάτρης του χρυσού - αγόρασε για πρώτη φορά το κίτρινο μέταλλο το 1972.
«Δεν αγοράζω χρυσό επειδή μου αρέσει, αγοράζω χρυσό επειδή δεν εμπιστεύομαι τη Fed» είπε σε συνέντευξή του πέρυσι.
Στον Kiyosaki αρέσει και το ασήμι…
Μάλιστα, πρόσφατα ανέβασε στο Twitter: «Ασήμι: Η καλύτερη επένδυση τον Οκτώβριο του 2022» και «Όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ασήμι στα 20 δολ.».
Σίγουρα, τα πολύτιμα μέταλλα δεν είναι απρόσβλητα στο sell off που συμβαίνει φέτος.
Η τιμή του χρυσού μειώνεται στην πραγματικότητα περίπου 9% το 2022, ενώ το ασήμι έχει υποχωρήσει σχεδόν κατά 20%.
Παρότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσει κανείς χρυσό και ασήμι, ο Kiyosaki προτιμά να αγοράζει απλώς το μέταλλο....
Νωρίτερα φέτος, έγραψε στο Twitter ότι θέλει μόνο «πραγματικά χρυσά ή ασημένια νομίσματα» και όχι τα ETF.

Bitcoin

Οι επενδυτές Bitcoin έχουν μάθει με τον δύσκολο τρόπο πόσο ασταθές μπορεί να είναι το κρυπτονόμισμα.
Τον περασμένο Νοέμβριο, το bitcoin έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (68.990 δολ.).
Σήμερα, κυμαίνεται γύρω στα 19.500 δολ.
Αλλά ο Kiyosaki επισημαίνει έναν πιθανό καταλύτη για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο: τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
«Τα συνταξιοδοτικά ταμεία είναι οι μεγαλύτερες επενδυτικές επιχειρήσεις στον κόσμο», σχολιάζει σε ένα πρόσφατο tweet ενώ μοιράζεται μια ιστορία του Forbes Το Your State Pension Is Now Gambling on Cryptocurrency.
Το άρθρο ανέφερε μια μελέτη του 2022 από το Ινστιτούτο CFA που δείχνει ότι το 94% των κρατικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε το bitcoin. Μπορείτε να αγοράσετε απευθείας το κρυπτονόμισμα, να επενδύσετε σε bitcoin ETF ή να κατέχετε μετοχές εταιρειών που έχουν συνδεθεί με το bitcoin.

Δολάριο…

Ο Robert Kiyosaki λέει ότι το δολάριο ΗΠΑ είναι σε κίνδυνο επικαλούμενος το αίτημα της Σαουδικής Αραβίας να συμμετάσχει στους BRICS.
«Αντίο, δολάριο.
Η Σαουδική Αραβία εντάσσεται επίσημα στους BRICS.
Το 1974 το δολάριο έγινε πετροδολάριο.
Μια ημέρα μετά την αποχώρηση του Biden από το Αφγανιστάν, οι Σαουδάραβες ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Κίνα…
To δολάριο θα δεχτεί χτύπημα» είπε.
Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην South African Broadcasting Corporation (SABC) την Τρίτη ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Mohammed Bin Salman Al Saud εξέφρασε την επιθυμία του βασιλείου να αποτελέσει μέρος των BRICS.
«Εάν η Σαουδική Αραβία ενταχθεί στα BRICS, θα αποδυναμωθεί η επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή», φέρεται να είπε στους Global Times την Τετάρτη ένας ειδικός διεθνών σχέσεων με έδρα το Πεκίνο.
Πολλοί άλλοι συμμερίζονται το ίδιο συναίσθημα.
«Εάν η Σαουδική Αραβία ενταχθεί στα BRICS, αυτό θα είναι άλλο ένα στρατηγικό πλήγμα για την Αμερικανική Αυτοκρατορία.
Τα BRICS+ μπορεί να λανσάρουν ένα υποστηριζόμενο από εμπορεύματα παγκόσμιο νόμισμα για να αμφισβητήσει το δολάριο» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των BRICS τον Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε ότι οι οικονομίες των BRICS σχεδιάζουν να εκδώσουν ένα «νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα».
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η κίνησή τους για τη δημιουργία αποθεματικού νομίσματος είναι μια προσπάθεια υπονόμευσης του δολαρίου ΗΠΑ και των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο Kiyosaki προβλέπει το τέλος του δολαρίου ΗΠΑ εδώ και αρκετό καιρό.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, είπε ότι το δολάριο ΗΠΑ θα καταρρεύσει μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
Τον περασμένο μήνα, είπε ότι το τέλος των πλαστών χρημάτων είναι εδώ.
Ο διάσημος συγγραφέας εξήγησε ότι, όταν ο Πρόεδρος Nixon κατήργησε τον κανόνα του χρυσού το 1971, «το δολάριο ΗΠΑ έγινε ψεύτικο χρήμα».
Την περασμένη εβδομάδα, προειδοποίησε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Kiyosaki πιστεύει ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve θα καταστρέψει την οικονομία των ΗΠΑ και προέτρεψε τους επενδυτές να ασχοληθούν με την κρυπτογράφηση τώρα – πριν συμβεί το μεγαλύτερο οικονομικό κραχ στην παγκόσμια ιστορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης