Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Tι προκάλεσε το ράλι πάνω από τα 25.000 δολ. – Οι κινήσεις της Fed, ο πληθωρισμός και τα σενάρια

tags :
Bitcoin:  Tι προκάλεσε το ράλι πάνω από τα 25.000 δολ. – Οι κινήσεις της Fed, ο πληθωρισμός και τα σενάρια

Τα θετικά σημάδια για ανάκαμψη στην αγορά των cryptos – Kέρδη 2% και για το Ether - Πώς συνδέεται η αγορά με την πορεία του πληθωρισμού



Σχετικά Άρθρα

Το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, το bitcoin, κατέγραψε άνοδο έως και 2,2% την Κυριακή 14 Αυγούστου στα 25.031 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 13 Ιουνίου 2022, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.
Διαπραγματευόταν περίπου 24.750 δολάρια στις 6 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχή ημέρα σε μια κίνηση που τροφοδοτείται από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ ο οποίο διέψευσε τις προσδοκίες όσον αφορά το ύψος της ανόδου του
Το Ether, από την άλλη πλευρά, κέρδισε έως και 2% στα 2.030,50 δολ., έχοντας ξεπεράσει τα 2.000 δολ. το Σάββατο 13 Αυγούστου για πρώτη φορά από τις 31 Μαΐου εν μέσω αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης λογισμικού του blockchain, γνωστής ως Merge.

Η «βουτιά» που προηγήθηκε

Να σημειωθεί αγορά κρυπτονομισμάτων βυθίστηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο καθώς οι ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve ώθησαν τους επενδυτές να εγκαταλείψουν επικίνδυνα στοιχεία ενεργητικού.
Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δείχνουν σημάδια ανάκαμψης από την πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς.
Ωστόσο, το Bitcoin εξακολουθεί διαπραγματεύεται με τιμή χαμηλότερη κατά 46,5% σε ετήσια βάση και απέχει πολύ από το υψηλό των 69.000 δολαρίων που «έπιασε» τον Νοέμβριο.

Επιτόκια και πηθωρισμός


Η αγορά των cryptos υπέφερε το πρώτο εξάμηνο του 2022 καθώς η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, με τις τιμές του Bitcoin, του Ether και άλλων κρυπτονομισμάτων να πέφτουν περισσότερο από 50%.
Με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να είναι κάτω από τις προσδοκίες την περασμένη εβδομάδα, ανοίγοντας δυνητικά το δρόμο για λιγότερο επιθετικές ενέργειες από τη Fed, τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου όπως ο δείκτης Nasdaq 100 έχουν καταγράψει ανοδική πορεία -- συμβάλλοντας στην ενίσχυση των κερδών στa cryptos σε μια κίνηση που ταυτίστηκε με την πορεία των κερδών των μετοχών εδώ και κάποιους μήνες.
Bitcoin and Ether are gaining momentum in moves higher
Ανάληψη ρίσκου

«Πέρα από τους αυξημένους όγκους συναλλαγών στην αγορά παραγώγων, εικάζουμε επίσης ότι οι επενδυτές στα cryptos μπορεί να αρχίσουν να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο κίνδυνο», είπε ο Farrell, αναφέροντας την αύξηση τη ποσότητας του Bitcoin, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση στην κατεύθυνση αποκεντρωμένης ρευστότητας στο Ethereum - επιπλέον μια άνοδος την περασμένη εβδομάδα στον όγκο συναλλαγών του stablecoin που δείχνει μεγαλύτερη δραστηριότητα εντός  της αλυσίδας αξίας του blockchain.

O ρόλος του Merger

Αυτό προστίθεται στις θετικές εξελίξεις για το Ether, καθώς to blockchain Merge είναι πλέον πιθανό να κάνει πρεμιέρα γύρω στις 15 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο συνιδρυτής του δικτύου Vitalik Buterin μετά από ένα τελικό στάδιο δοκιμής γνωστό ως Goerli πριν από μόλις λίγες ημέρες.
Το Merge αντιπροσωπεύει μια μετάβαση στον τρόπο με τον οποίο  εξορύσσονται τα tokens του Ether καθώς επικυρώνονται οι συναλλαγές, μακριά από το blockchain χρησιμοποιώντας πολύπλοκα υπολογιστικά συστήματα για την  πιστοποίηση των συναλλαγών σε κάθε στάδιο της διαδικασίας..
Η πορεία του Ether επί του παρόντος καθοδηγείται από νέα θεμελιώδη μεγέθη (τα... tokenomics μετά την εφαρμογή του Merge), ένα κερδοσκοπικό στοιχείο (το ETH PoW, για το οποίο πολλά είναι ακόμα άγνωστα) καθώς και από τη γενική αισθηση για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών, έγραψαν οι αναλυτές της Genesis, Noelle Acheson και Willis Croft. σε σημείωμά τους την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.
«Αν και πήρε μια ανάσα τις τελευταίες ημέρες, η προεξοφλημένη αστάθεια έχει εκτιναχθεί από τα χαμηλά της αρχής του έτους, γεγονός που αντικατοπτρίζει το αυξανόμενο ενδιαφέρον και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι οι συναρπαστικές επενδυτικές ιστορίες στις αγορές των crypros είναι πάντα μπροστά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης