Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα: Από την Κίνα στο Τέξας «μετακομίζει» η πατρίδα του Bitcoin

Κρυπτονομίσματα: Από την Κίνα στο Τέξας «μετακομίζει» η πατρίδα του Bitcoin
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ted Cruz δήλωσε τον Οκτώβριο του 2021 ότι η εξόρυξη bitcoin θα μπορούσε να βοηθήσει «στην ενίσχυση της ενεργειακής μας υποδομής
Σχετικά Άρθρα
Tόνοι εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin, μεταφέρονται μέσω ενός ιδιότυπου καραβανιού από την Κίνα στο Τέξας, καθώς ο Τεξανός κυβερνήτης Τέξας Greg Abbott φλερτάρει την βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας επανεκλογής του το 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Οι Τεξανοί προσπαθούν σε γενικές γραμμές να επωφεληθούν από τη χαμένη ευκαιρία της Κίνας, καθώς η κινεζική κυβέρνηση αναγκάζει τις επιχειρήσεις εξόρυξης bitcoin να μετεγκατασταθούν, διασφαλίζοντας ότι το Τέξας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

To πρώτο ορυχείο

«Έχουμε ξεκινήσει το πρώτο μας ορυχείο bitcoin στο κέντρο του Φορτ Γουόρθ, το οποίο θα είναι ένα δείγμα για το μεγαλύτερο ορυχείο μας που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη», είπε συνιδρυτής της Geosyn Mining , Caleb Ward, περιγράφοντας μια νέα εγκατάσταση στο Τέξας που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2022.

Τα μηχανήματα

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο Ward αναμένει να έχει περίπου 530 μηχανές εξόρυξης bitcoin που λειτουργούν μόνο στις εγκαταστάσεις του.
Και δεν είναι ο μόνος εξορύκτης bitcoin που στρέφει το βλέμμα προς το Τέξας. Σύμφωνα με πληροφορίες , υπάρχουν 27 τοπικές εταιρείες εξόρυξης bitcoin που συγκεντρώνονται από το Συμβούλιο Blockchain του Τέξας.

Ενεργειακή υποδομή

Σε γενικές γραμμές, οι Τεξανοί πολιτικοί φαίνεται να είναι υπέρ του bitcoin.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ted Cruz είπε τον Οκτώβριο του 2021 ότι η εξόρυξη bitcoin θα μπορούσε να βοηθήσει «στην ενίσχυση της ενεργειακής μας υποδομής».
Από την πλευρά του CEO της Poolin, Kevin Pan, επικεφαλής μιας από τις κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης bitcoin, είπε στο TechCrunch ότι στόχος της δικής του εταιρείας είναι να επεκτείνει τις δύο νέες εγκαταστάσεις εξόρυξης στο Τέξας, υπερτετραπλασιάζοντας τις δραστηριότητές τους στο Τέξας με την πάροδο του χρόνου.
«Το Τέξας θα είναι η πρωτεύουσα του bitcoin του κόσμου τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Pan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης