Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Οι κροίσοι των cryptos μετακομίζουν στο Πουέρτο Ρίκο – Ένας παράδεισος… χωρίς φόρους

ΗΠΑ: Οι κροίσοι των cryptos μετακομίζουν στο  Πουέρτο Ρίκο – Ένας παράδεισος… χωρίς φόρους

Προσφέρονται σημαντικές φοροελαφρύνσεις για όσους για όσους περνούν τουλάχιστον 183 ημέρες στο νησί κάθε χρόνο

Σχετικά Άρθρα
Οι εκατομμυριούχοι που αναδείχθηκαν από την αγορά των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ έχουν βρει στο Πουέρτο Ρίκο τον δικό τους... παράδεισο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Ένας από αυτούς είναι ο David Johnston, επιχειρηματίας και επενδυτής στη αγορά των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος τον Μάρτιο του 2021 μετέφερε τους γονείς του, τη σύζυγό του, τις τρεις κόρες του και την εταιρεία του στο Πουέρτο Ρίκο.
Ο 36χρονος, ο οποίος ασχολείται με το οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων από το 2012, δηλώνει ότι η απόφαση να μετακομίσει από το Όστιν ήταν κάπως αυτονόητη.

Η αυτονόητη απόφαση

Πέρα από το γεγονός ότι το Πουέρτο Ρίκο προσφέρει όλο το χρόνο τροπικό σκηνικό με γραφικές παραλίες, έχει επίσης πολιτικές φιλικές προς τους επενδυτές σε crypto, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων φορολογικών ελαφρύνσεων για όσους περνούν τουλάχιστον 183 ημέρες στο νησί κάθε χρόνο.
Οι νέοι κάτοικοι μπορούν να διατηρήσουν τα αμερικανικά διαβατήριά τους, ενώ ταυτόχρονα δεν χρειάζεται να πληρώσουν φόρους για τα κεφαλαιακά κέρδη.
Αυτό σίγουρα βοήθησε στο πάρει την απόφασή του ο Johnston, αν και γι' αυτόν, το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν ένας συντριπτικός φόβος να μην χάσει την ευκαιρία του.

Οι παρέες των επενδυτών

"Εκεί βρίσκονται όλοι οι φίλοι μου.
Δεν μου έχει μείνει ούτε ένας φίλος στη Νέα Υόρκη, και ίσως η πανδημία να το επιτάχυνε αυτό, αλλά όλοι τους έχουν μετακομίσει στο Πουέρτο Ρίκο", είπε, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους φίλους του στην Καλιφόρνια έχουν επίσης μετακομίσει.
Το Πουέρτο Ρίκο έχει γίνει γρήγορα ο νέος καυτός προορισμός για το στρατόπεδο των επενδυτών σε cryptos.
Η πληροφοριοδότης του Facebook, Frances Haugen, η οποία δήλωσε στους New York Times ότι αγόρασε κρυπτονομίσματα «την κατάλληλη στιγμή», μετακόμισε και αυτή από το Σαν Φρανσίσκο στο Πουέρτο Ρίκο πέρυσι, εν μέρει για να κάνει παρέα με τους "κρυπτο-φίλους" της στο νησί.
Ο αμφιλεγόμενος αστέρας του YouTube και επενδυτής σε NFT Logan Paul εγκατέστησε εκεί το μαγαζί του, όπως και ο δισεκατομμυριούχος από την αγορά των κρυπτονομισμάτων Brock Pierce.

Νεοφυείς επιχειρήσεις

Εν τω μεταξύ, ο Johnston λέει ότι ολόκληρο το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρεία του γεμίζει με νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες κρυπτονομισμάτων
"Η Pantera Capital (ένα crypto fund) βρίσκεται στον πέμπτο όροφο και στη συνέχεια υπάρχει ένας χώρος συνεργασίας στον έκτο όροφο. Η εταιρεία μου, η DLTx, κατέλαβε τον όγδοο όροφο και η NFT.com τον 12ο.
Όλα αυτά συνέβησαν τους τελευταίους 12 μήνες", επισημαίνει ο Johnston στο CNBC.
Η Redwood City Ventures, ένα fund που επενδύει σε εταιρείες bitcoin και blockchain, έχει επίσης ανοίξει γραφεία στο Πουέρτο Ρίκο.

Τα σημαντικά φορολογικά κίνητρα

Για πολλούς, το μεγάλο κίνητρο για το νησί έχει να κάνει με τη νομοθεσία Act 60, το οποίο προσφέρει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.
Στις ΗΠΑ, οι επενδυτές πληρώνουν έως και 37% για τα βραχυπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη και έως και 20% για τα μακροπρόθεσμα κέρδη, κάτι που ισχύει για τα κρυπτονομίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία που διακρατούνται για περισσότερο από ένα έτος.
Μία από τις φορολογικές ελαφρύνσεις του Act 60, γνωστό ως Individual Investors Act, μειώνει αυτή τη φορολογική υποχρέωση στο μηδέν, εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους κρυπτονομισμάτων.
Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στο Πουέρτο Ρίκο.
Οι εταιρείες της ηπειρωτικής χώρας υπόκεινται σε ομοσπονδιακό εταιρικό φόρο 21%, συν έναν κρατικό φόρο, ο οποίος ποικίλλει.
Εάν μια επιχείρηση εξάγει τις υπηρεσίες της εκτός Πουέρτο Ρίκο, στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού, πληρώνει εταιρικό φόρο 4%.

Επιτυχημένη στρατηγική

Οι φορολογικοί κανόνες του Πουέρτο Ρίκο που είναι… υπερβολικά καλοί για να είναι αληθινοί, διαμρφώθηκαν πριν από μια δεκαετία για να βοηθήσουν να έρθουν άνθρωποι και κεφάλαια στην περιοχή σε μια εποχή που το νησί ... αιμορραγούσε και στις δύο αυτές κατηγορίες.
Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή υπέστη μια σειρά από καταστροφές όπως σεισμούς και τυφώνες, αντιμετώπισε μια πολυετή χρεοκοπία και φυσικά την πανδημία.
Προς μεγάλη ανακούφιση της κυβέρνησης, οι επενδυτές εισρέουν τώρα με ρυθμό ρεκόρ.

Πότε τα κέρδη εξαιρούνται από την φορολόγηση

Ο δικηγόρος εταιριών και φορολογικών υποθέσεων Giovanni Mendez βοηθάει στην ένταξη νέων Πορτορικανών και δηλώνει στο CNBC ότι σχεδόν οι μισοί από τους πελάτες του αυτή τη στιγμή είναι είτε εταιρείες κρυπτογράφησης είτε επενδυτές κρυπτογράφησης, αριθμός που έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία έξι χρόνια.
Ο Shehan Chandrasekera προειδοποιεί ότι τυχόν κέρδη που πραγματοποιούνται πριν από την άφιξη στο Πουέρτο Ρίκο εξακολουθούν να υπόκεινται στους συνήθεις φορολογικούς συντελεστές κεφαλαιακών κερδών στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.
Απλώς τα κέρδη που αποκτώνται μετά την εγκατάσταση στο Πουέρτο Ρίκο εξαιρούνται από τους φόρους.
«Αυτό είναι το κομμάτι για το οποίο πολλοί δεν μιλούν", δήλωσε ο Chandrasekera, ο οποίος είναι επικεφαλής φορολογικής στρατηγικής στην εταιρεία λογισμικού φορολόγησης κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων CoinTracker.io.
Αλλά υπάρχει μια λύση και για αυτό.
Εάν ένας επενδυτής διαθέτει ένα ορισμένο ποσό κέρδους, μπορεί να ξεκινήσει να κατοικεί στο Πουέρτο Ρίκο, να πουλήσει το μερίδιό του και στη συνέχεια να το αγοράσει πίσω ως νέα θέση.

Και η αρνητική όψη

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με την εισροή νέων κατοίκων.
Πρώτον, οι ντόπιοι δεν είναι ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή από τον φόρο κεφαλαιακών κερδών, η οποία έχει σχεδιαστεί για μη Πορτορικανούς.
Ο Mendez λέει στο CNBC ότι ο τοπικός φορολοφικός συντελεστής στο Πουέρτο Ρίκο είναι 15% για τα μακροπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη και η διαφορά αυτή έχει επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ ορισμένων ντόπιων και νέων κατοίκων.
Μια οργάνωση εν ονόματι #AbolishAct60 έχει αντιδράσει στις φοροαπαλλαγές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η «πλημμύρα» των εκατομμυριούχων κρυπτονομισμάτων στο Πουέρτο Ρίκο έχει επίσης συμβάλει στην άνοδο των τιμών των ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898