Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Eνισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη η Binance - Συνεργασία με τη France FinTech για τα Cryptos και το Blockchain

Eνισχύει την παρουσία της στην Ευρώπη η Binance - Συνεργασία με τη France FinTech για τα Cryptos και το Blockchain
H είσοδος της Binance στη Γαλλία έχει θορυβήσει τις ρυθμιστικές αρχές.

Ενίσχυση της παρουσίας της στη Γαλλία επιδιώκει το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Ένα έτος αφότου βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλές χώρες του πλανήτη, η Binance χρηματοδοτεί μαζί τη France FinTech μία πρωτοβουλία ύψους 100 εκατ. ευρώ σε μία προσπάθεια στήριξης της αγοράς κρυπτονομισμάτων αλλά και blockchain της Γαλλίας.
Η εν λόγω πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε το Νοέμβριο και φέρει το όνομα Objective Moon θα βοηθήσει τη Binance να συστήσει γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στη Γαλλία και ταυτόχρονα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για start-ups και εκπαίδευση.
Η Γαλλία αποτελεί γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας, λαμβάνοντας υπόψιν την εμπειρία της και την ανάπτυξη του τομέα fintech.
Σύμφωνα με στοιχεία της Dealromm, οι επενδύσεις στο χώρο του fintech της Γαλλίας έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος με μεγάλους γύρους χρηματοδότησης για εταιρείες όπως Lydia και Qonto.
H είσοδος βεβαίως της Binance στη Γαλλία έχει θορυβήσει τις ρυθμιστικές αρχές.
Τον προηγούμενο μήνα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Βιλερουά ντε Γκαλό, ανέφερε ότι το χρηματιστήριο θα πρέπει να υποβάλεται σε συστηματικούς ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος εάν θέλει να αναπτύξει δραστηριότητες στην χώρα.
Να σημειωθεί ότι η Binance βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπη με τις ρυθμιστικές αρχές σε διάφορες αγορές του πλανήτη.
Μεγάλο «πονοκέφαλο» της προκάλεσε η απαγόρευση από τη βρετανική χρηματοοικονομική αρχή και η έρευνα από την αμερικανική Επιτροπή Συναλλαγών σε Παράγωγα Εμπορευμάτων. Η εταιρεία αναγκάστηκε επίσης να διακόψει τη λειτουργία της πλατφόρμας συναλλαγών της και στη Σιγκαπούρη.
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάντως, η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την αγορά κρυπτονομισμάτων θα είναι η επιβολή ρυθμιστικού πλαισίου στην Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης