Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι στρέφονται τώρα στα cryptos; – Υπάρχει κίνδυνος για τα νομίσματα των κεντρικών τραπεζών;

Γιατί οι δισεκατομμυριούχοι στρέφονται τώρα στα cryptos; –  Υπάρχει κίνδυνος για τα νομίσματα των κεντρικών τραπεζών;

Σύσταση να διακρατά κάποιος σε κρυπτονομίσματα το 2% έως 3% της προσωπικής περιουσίας του

Σχετικά Άρθρα

Στο ερώτημα γιατί οι υπερ-πλούσιοι, οι σύγχρονοι κροίσοι, επενδύουν ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό στα κρυπτονομίσματα επιχειρεί να απαντήσει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022.
Ο Thomas Peterffy τοποθέτησε μια ολοσέλιδη διαφήμιση στη Wall Street Journal το 2017, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ενέχουν τα futures σε bitcoin για ττις κεφαλαιαγορές.
Αυτές τις μέρες, ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος γνωρίζει καλά τη «γλώσσα» των cryptos.
Ο Peterffy, με assets αξίας 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι είναι συνετό να έχει κανείς το 2% έως 3% της προσωπικής περιουσίας του σε κρυπτονομίσματα αποκλειστικά για την περίπτωση που το νόμισμα fiat (αυτό που εκδίδεται από κεντρική τραπάζα) πάει .. κατά διάλου (πιθανότητα που δεν την βγάζει απο την εξίσωση...).
Είναι κάτοχος cryptos ο ίδιος, ενώ η εταιρεία του Interactive Brokers Group Inc. πρόσφερε πρόσφατα στους πελάτες τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin, αφού εντόπισε την «επείγουσα ανάγκη» των πελατών να μπουν στο παιχνίδι.

Εξαιρετικές αποδόσεις

Ο Peterffy, 77 ετών, ανακοίνωσε ότι η Interactive Brokers με έδρα το Greenwich του Κονέκτικατ θα προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής σε άλλα πέντε έως 10 νομίσματα περίπου από αυτόν τον μήνα.
Είναι πιθανό τα κρυπτονομίσματα να αποκομίσουν στους ιδιοκτήτες τους εξαιρετικές αποδόσεις – ακόμα κι αν η αντίθετη εξελιξη είναι εξίσου ισχυρή, δήλωσε ο Peterffy.
«Νομίζω ότι μπορεί να φτάσει η αξία του να κατρακυλήσει στο μηδέν και αλλά και να εκτοξευθεί στο 1 εκατομμύριο δολάρια», σημείωσε σε συνέντευξη πο παραχώρησε.
"Δεν έχω ιδέα», κατέξηξε
Η προσέγγισή του αναδεικνύει τη μεταβαλλόμενη στάση απέναντι στα cryptos από επενδυτές που κάποτε τα περιφρονούσαν ή ήταν επιφυλακτικοί, αλλά συνειδητοποίησαν, ειδικά εντός το 2021, ότι δεν … τους παίρνει να χάνουν τη δυνατότητα για μεγάλα κέρδη.
Ακόμη και όταν οι τιμές παρουσιάζουν απότομες δακυμάνσεις, μεγάλοι και μικροί επενδυτές … επέλασαν στο Bitcoin και το Ethereum, καθώς και σε μη ανταλλάξιμα tokens, όπως το αστείο… Dogecoin ή και το ASSCOIN!

Είδαν το… φως του και γιατί!

Ο Ray Dalio αποκάλυψε πρόσφατα ότι διατηρούσε αριθμό Bitcoin και Ethereum στο χαρτοφυλάκιό του λίγους μήνες μετά την αμφισβήτηση  εκ μέρους της εταιρείας του της χρησιμότητας των κρυπτογραφημένων περιουσιακών στοιχείων ως επενδυτικών οχήμάτων.
Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates αντιμετωπίζει τις επενδύσεις σε cryptos ως εναλλακτικό νόμισμα σε έναν κόσμο όπου «τα μετρητά είναι σκουπίδια» και ο πληθωρισμός διαβρώνει την αγοραστική δύναμη.
Ο Paul Tudor Jones αποκάλυψε ότι έχει επενδύσει ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και σχεδόν τα μισά επενδυτικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται η Goldman Sachs. ενδιαφέρονται να προσθέσουν ψηφιακά νομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους, σύμφωνα με πρόσφατη τραπεζική έρευνα.
Η Crypto μετακινήθηκε ολοένα και περισσότερο στο mainstream πεδίο των επενδυτικών επιλογών αν και με ανάμεικτα αποτελέσματα.

bloomberg_2.JPG
Το πρώτο ETF αποκλειστικά σε Bitcoin το 2022

Η ProShares κυκλοφόρησε το πρώτο ETF που περιλάμβανε Bitcoin στις ΗΠΑ, το οποίο προσέλκυσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δύο ημέρες, προτού οι εισροές εκτοξευθούν και η τιμή κατρακύλησε από το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο.
Οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να ελπίζουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν ένα ETF αποκλειστικά με Bitcoin το 2022.
Ακίμη καλύτερα τα πήγε η Coinbase Global εισήχθη στο χρηματιστήριο και τώρα έχει αποτίμηση 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ιδρυτής του Brian Armstrong, έχει assets αξίας 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
Να σημειωθεί ότι ETF σημαίνει Exchange Traded Fund και είναι αυτό που στα ελληνικά ονομάζουμε Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ΔΑΚ).

Πολιτισμικά προϊόντα και Σαλβαδόρ

Ήταν επίσης μια περίοδος που η κρυπτογράφηση εντάχθηκε στην πώληση πολιτισμικών προϊόντων.
Ένα NFT από την Beeple πωλήθηκε για 69,3 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie's.
Ο Tom Brady κυκλοφόρησε NFT που συνδέονται με τη θρυλική καριέρα του, ενώ η Katy Perry, ο Grimes και το πρακτορείο πίσω από το συγκρότημα K-Pop BTS προσπάθησαν να επωφεληθούν από την αναπτυσσόμενη βιομηχανία.
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele τηνίδια ώρα  κατεστησε το Bitcoin νόμιμο νόμισμα στη χώρα του.
Να σημειωθεί ότι το  αρκτικόλεξο NFT  μεταφράζεται ολογράφως ως non-fungible token, σε ελεύθερη-verbatim μετάφραση θα λέγαμε μη-εμπορεύσιμες “μάρκες” (μάρκα όπως μάρκα καζίνο, όχι μάρκα όπως brand).
Πρακτικά μιλώντας ένα NFT είναι ένα συλλεκτικό περιουσιακό στοιχείο (ή επενδυτικό αγαθό, ανάλογα με την μετάφραση του όρου asset αλλά και το πώς το αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του), το οποίο έχει αξία τόσο ως μια εναλλακτική μορφή cryptocurrency αλλά και ως μια μορφή τέχνης ή πολιτιστικού προϊόντος.
Όπως η τέχνη συχνά θεωρείται επένδυση,

Αυξανόμενο ενδιαφέρον

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα διευρυνθεί το 2022 καθως και το σχετικό marketing — το Staples Center στο Λος Άντζελες είναι πλέον το Crypto.com Arena, ενώ το FTX και το Crypto.com της Σιγκαπούρης προβάλλουν διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του Super Bowl — ακόμα κι αν οι τιμές δεν... ανεβαίνουν απαραίτητα στο Φεγγάρι.
Ο Michael Novogratz, ο οποίος διευθύνει το Galaxy Digital, σγημείωσε τον περασμένο μήνα ότι οι τιμές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πορεία "πλάγια προς τα κάτω" βραχυπρόθεσμα.
Υπήρξε πολύς «αφρός» στις αγορές το 2021, δήλωσε ο Novogratz στο Bloomberg, καθώς οι μικροεπενδυτές συσσωρεύτηκαν σε NFTs και αναλάμβαναν ασυνήθιστες επενδύσεις σε προϊόντα κρυπτογράφησης.
Ο ίδιος προέβλεψε επίσης ότι το Bitcoin δεν θα πέσει κάτω από το πλαφόν των περίπου 42.000 δολ..
Έκλεισε τη χρονιά στα 46.300 δολ. περίπου.
«Τόσα πολλά χρήματα πέφτουν σε αυτόν τον χώρο, δεν θα είχε νόημα εάν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν πολύ κάτω από αυτό», δήλωσε ο Novogratz.

Τζιχαντισμός... κατά του δολαρίου

Ο Jesse Powell, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Kraken, αναγνωρίζει ότι οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν, αλλά δήλωσε στο Bloomberg TV στις 14 Δεκεμβρίου ότι οποιαδήποτε κίνηση κάτω από τα 40.000 δολάρια είναι μια «ευκαιρία αγοράς».
Υπάρχει ακόμα άφθονος σκεπτικισμός από τη Wall Street και τους υπερπλούσιους, αλλά και πραγματισμός όσον αφορά τα cryptos.
Ο Ken Griffin της Citadel περιέγραψε πρόσφατα τη βιασύνη να αγκαλιάσει η αγορά τα κρυπτονομίσματα ως «επενδυτικό τζιχαντισμό» κατά του δολαρίου ΗΠΑ.
Όμως ο ίδιος είπε ότι η δική του εταιρεία θα εμπορευόταν κρυπτονομίσματα εάν υπήρχαν περισσότερες ρυθμίσεις.
Ο Jamie Dimon της JPMorgan Chase. χαρακτήρισε το Bitcoin «άχρηστο» τον Οκτώβριο, αλλά αυτό συνέβη ακόμη και όταν ο τραπεζικός γίγαντας με έδρα τη Νέα Υόρκη συγκέντρωνε προσωπικό για να βοηθήσει τους πελάτες του να διαπραγματεύονται ψηφιακά νομίσματα.
Οι πελάτες της τράπεζας είναι «ενήλικες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dimon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης