Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Επενδύει» στα κρυπτονομίσματα η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας για το νομισματικό μέλλον της χώρας

«Επενδύει» στα κρυπτονομίσματα η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας για το νομισματικό μέλλον της χώρας
Η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτρέψει, για λόγους κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος, τη χρήση ορισμένων κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα

Κανονισμό που ρυθμίζει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας, με σκοπό μελλοντική αξιοποίησή τους στο εγχώριο σύστημα πληρωμών.
Σε ψήφισμα που επιδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας δήλωσε ότι θα μπορούσε να επιτρέψει, για λόγους κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος, τη χρήση ορισμένων κρυπτονομισμάτων κατά τη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών.
Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει την αδειοδότηση παρόχων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων για πράξεις που σχετίζονται με χρηματοδότηση, υπηρεσίες ανταλλαγής ή άλλες δραστηριότητες πληρωμών.
Σύμφωνα με το έγγραφο, «τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες νομικές οντότητες μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτοσυστήματα μεταξύ τους για να πραγματοποιούνται νομισματικές και εμπορικές πράξεις, καθώς και για την εκπλήρωση νομισματικών υποχρεώσεων».
Η ρυθμιστική αρχή δε διευκρίνισε ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο νοείται ως
«μια ψηφιακή αναπαράσταση αξίας που μπορεί να πωληθεί ή να μεταφερθεί ψηφιακά και να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές ή επενδύσεις».
Η κεντρική τράπεζα σημειώνει επίσης ότι «τα άτομα αναλαμβάνουν αστικούς και ποινικούς κινδύνους και υποχρεώσεις που απορρέουν από την αντιμετώπιση κρυπτονομισμάτων και παρόχων υπηρεσιών που λειτουργούν εκτός του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, παρόλο που δεν απαγορεύονται οι συναλλαγές με κρυπτονιμίσματα μεταξύ αυτών των μερών».
Θυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση της Κούβας συμπεριέλαβε τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας του κράτους για τα επόμενα πέντε χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης