Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Standard Chartered: Λανσάρει πλατφόρμα blockchain σε συνεργασία με κινεζική fintech

Standard Chartered: Λανσάρει πλατφόρμα blockchain σε συνεργασία με κινεζική fintech
Με την ονομασία Olea, η πλατφόρμα θα στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες θεσμικών επενδυτών
Πλατφόρμα χρηματοδότησης συναλλαγών που λειτουργεί με blockchain μέσω μιας κοινής επιχείρησης με τον κινεζικό πάροχο τεχνολογίας χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού Linklogis, πλασάρει η Standard Chartered.
Με την ονομασία Olea, η πλατφόρμα θα στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες θεσμικών επενδυτών που «αναζητούν ευκαιρίες σε μια εναλλακτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με επιχειρήσεις που απαιτούν χρηματοδότηση από την αλυσίδα εφοδιασμού», σύμφωνα με έκθεση της The Korea Herald που δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου.
Η κοινή επιχείρηση που λειτουργεί την πλατφόρμα θα έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, όπου η Amelia Ng από την SC Ventures της StanChart θα ηγηθεί ως CEO.
Ο Letitiat Chau, αντιπρόεδρος και επικεφαλής επικεφαλής του Linklogis, θα διατελέσει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Πρωτοπόροι του fintech στην Κίνα

Η StanChart έγινε ο πρώτος παγκόσμιος επενδυτής από τον τραπεζικό κλάδο στην Linklogis το 2020, ένα χρόνο αφότου οι δύο οντότητες είχαν υπογράψει μνημόνιο συνεννόησης για την κοινή διερεύνηση και ανάπτυξη λύσεων για το οικοσύστημα χρηματοδότησης της αλυσίδας εφοδιασμού.
Η τράπεζα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πρωτοπόρους της fintech με έδρα την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Ant Group, ιδιοκτήτη της Alipay, της οποίας η πλατφόρμα παγκόσμιου εμπορίου Trusple με έδρα το Antchain έχει χρησιμοποιηθεί από StanChart, Citi, DBS Bank, Deutsche Bank και πολλούς άλλους.
Η Olea αναμένεται να βοηθήσει την StanChart να ενισχύσει το προφίλ της στην παγκόσμια χρηματοδότηση ψηφιακού εμπορίου και η επιλογή υλοποίησης υποδομής blockchain συνεχίζει τη συνεχή ενασχόληση της τράπεζας με την τεχνολογία.
Άλλες πολυεθνικές τράπεζες που έχουν χρησιμοποιήσει το blockchain για χρηματοδότηση συναλλαγών περιλαμβάνουν συγκεκριμένα την HSBC, την BNP Paribas και την Citi, των οποίων η κοινή πλατφόρμα λανσαρίστηκε στο β΄τρίμηνο του 2020 στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης