Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Mark Cuban: Το Dogecoin είναι το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγών

Mark Cuban: Το Dogecoin είναι το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγών
«Είναι ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών», λέει ο Cuban
Σχετικά Άρθρα

Από τότε που άρχισε να δέχεται το Dogecoin ως πληρωμή για εμπορεύματα τον Μάρτιο, ο οργανισμός Dallas Mavericks πέτυχε σημαντικές πωλήσεις με το κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με τον γνωστό δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της ομάδας του ΝΒΑ Mark Cuban.
Σε μια προσπάθεια να συνεχιστεί αυτή η ώθηση, o Cuban ανακοίνωσε πως η ομάδα θα προσφέρει «ειδικές τιμές» για όσους πληρώνουν με Dogecoin κατά τις θερινές πωλήσεις προϊόντων των Mavericks.
Αν και το Dogecoin δημιουργήθηκε ως αστείο και οι δημιουργοί του δεν σκόπευαν ποτέ να το λάβουν σοβαρά υπόψη, ο δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει ότι έχει μια μοναδική περίπτωση χρήσης σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα.
«Είναι ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση αγαθών και υπηρεσιών», λέει ο Cuban στο CNBC.
«Η κοινότητα του doge είναι η ισχυρότερη όταν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει ως μέσο συναλλαγών», σημείωσε.

«Ψηφιακός χρυσός το Bitcoin»

Τον Απρίλιο, ο Cuban έγραψε στο Twitter ότι το Dogecoin είναι το «ένα νόμισμα» που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά για συναλλαγές, αν και είχε προηγουμένως πει ότι το Ethereum χρησιμοποιείται και ως ψηφιακό νόμισμα.
«Το Ethereum είναι η ψηφιακή έκδοση ενός νομίσματος.
Και μετά ήλθε το dogecoin, το οποίο είναι απλά διασκεδαστικό.
Αλλά το περίεργο σε αυτό είναι πως ένα αστείο εξελίχθηκε σε ψηφιακό νόμισμα.
Ο Cuban βλέπει το Βitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε σχέση με την αγοραία αξία, περισσότερο ως «ψηφιακή έκδοση χρυσού» παρά ως νόμισμα.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοχοι Βitcoin συνήθως κρατούν το μερίδιό τους μακροπρόθεσμα και το βλέπουν ως περιουσιακό στοιχείο που θα εκτιμηθεί στην πορεία.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Βitcoin και το Ethereum δεν χρησιμοποιούνται επίσης ως νόμισμα.
Τον Ιούνιο 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Βitcoin ως νόμιμο χρήμα και τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών εκεί.
Η κοινότητα του Βitcoin προβλέπει παγκόσμια υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος, αλλά οι επικριτές λένε ότι είναι πολύ επικίνδυνο και ασταθές για να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης