Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Μέχρι χθες, ήμουν εκατομμυριούχος» - Έχασε 167.000 δολ. σε μια μέρα λόγω της βουτιάς του dogecoin αλλά αρνείται να πουλήσει

«Μέχρι χθες, ήμουν εκατομμυριούχος» - Έχασε 167.000 δολ. σε μια μέρα λόγω της βουτιάς του dogecoin αλλά αρνείται να πουλήσει
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κρυπτογράφηση είναι μια επικίνδυνη, κερδοσκοπική επένδυση

Με τα crypto να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, υπάρχουν πολλοί φανατικοί υποστηρικτές τους που αρνούνται να εγκαταλείψουν το πάθος τους πάρα τις όποιες διακυμάνσεις.
Μεταξύ αυτών, ο 33χρονος Glauber Contessoto που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι επένδυσε πάνω από 250.000 δολάρια σε dogecoin στις 5 Φεβρουαρίου με την πεποίθηση ότι θα γίνει εκατομμυριούχος - και όντως στις 15 Απριλίου το κατάφερε όταν το κρυπτονόμισμα εκτοξεύθηκε.
Όμως τη Δευτέρα 21/6, τα κορυφαία κρυπτονομίσματα - συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, etherum και dogecoin - άρχισαν να καταρρέουν μετά από τις ειδήσεις που έφτασαν από την Κίνα, ανέφερε το CNBC.
Με τις απώλειες να επεκτείνονται και την Τρίτη, χτυπήθηκε το χαρτοφυλάκιο του Contessoto, το οποίο περιέχει μόνο dogecoin.
«Μέχρι χθες, ήμουν εκατομμυριούχος», λέει ο Contessoto, 33 ετών. «Αν δεν ήταν και το bitcoin και το ethereum, θα ανησυχούσα».
Πριν από τέσσερις μήνες, όταν αγόρασε, το dogecoin ήταν περίπου στα 4,5 σεντς. Στις 8 Μαΐου, το crypto εμπνευσμένο από ένα τρολ meme, το οποίο δημιουργήθηκε ως αστείο το 2013 με βάση το “Doge” ενός σκύλου, έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών περίπου στα 73 σεντς και η αξία των συμμετοχών του Contessoto ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια .
Μετά την άνοδο του, η τιμή του dogecoin συνέχισε να κυμαίνεται, αλλά ο Contessoto παρέμεινε σίγουρος ότι θα κρατήσει μακροπρόθεσμα - αγόρασε ακόμη περισσότερα dogecoin κατά τη διάρκεια των πτώσεων, ενώ ακόμα και τώρα, αρνείται να τα πουλήσει.
Αυτή η αστάθεια, ωστόσο, είναι εν μέρει γιατί οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κρυπτογράφηση είναι μια επικίνδυνη, κερδοσκοπική επένδυση. Μερικοί προειδοποιούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επενδύουν σε dogecoin.
106901114-1624399510141-Glauber_doge_622.jpg
Ο Contessoto παραμένει αισιόδοξος για το dogecoin, παρόλο που δεν είναι επί του παρόντος «εκατομμυριούχος των dogecoin». «Όταν μπήκα σε αυτήν την επένδυση, σχεδίασα να είμαι σε αυτήν για τουλάχιστον ένα χρόνο», λέει. «Έβαλα τις αποταμιεύσεις μου γιατί ήξερα ότι τελικά θα γίνω όντως εκατομμυριούχος»
Τώρα, σκοπεύει να κρατήσει το νόμισμα για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο. «Ό, τι συμβαίνει βραχυπρόθεσμα δεν έχει σημασία για μένα, γιατί θα συνεχίσω με το dogecoin για τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαι πραγματικά ανήσυχος στο τέλος της ημέρας.”
Ο Contessoto εμμένει στο αρχικό του σχέδιο: Θα πουλήσει το 10% των dogecoin όταν το χαρτοφυλάκιό του φτάσει την αξία των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά θα αφήσει τα υπόλοιπα ως επένδυση, λέει ο ίδιος.
«Οι άνθρωποι παγιδεύονται βραχυπρόθεσμα και δεν έχουν την υπομονή να δουν την επένδυση εως που μπορεί να φτάσει», λέει εξηγώντας την απόφαση του.
Μπορεί ο Contessoto να μην ανησυχεί, οι ειδικοί όμως προτείνουν να είστε προσεκτικοί με το dogecoin και προειδοποιούν για τον κίνδυνο ισχυρών απωλειών.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης