Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin σε discount έναντι των μετοχών – Από τι κινδυνεύουν τα κρυπτονομίσματα; - Από τον έλεγχο της Wall Street

Το Bitcoin σε discount έναντι των μετοχών – Από τι κινδυνεύουν τα κρυπτονομίσματα; - Από τον έλεγχο της Wall Street
Τα κρυπτονομίσματα καθίστανται απολύτως ελεγχόμενα και η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί την Wall Street και τις κυβερνήσεις
Σχετικά Άρθρα

Τα κρυπτονομίσματα την εβδομάδα 17 με 21 Μαίου 2021 βρέθηκαν στο απόλυτο επίκεντρο λόγω της εντυπωσιακής διόρθωσης όπου απομειώθηκε η αξία τους κατά 1 τρισεκ. αλλά και η αιφνιδιαστική ανάκαμψη τους μέσα σε μια ημέρα.
Ωστόσο η αγορά συνεχίζει να είναι ευμετάβλητη με το Bitcoin να βρίσκεται στα 37.000 δολάρια με την κεφαλαιοποίηση στα 705 δισεκ. ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων διαμορφώνεται στα 1,6 τρισεκ. δολάρια από 2,6 τρισεκ. πρόσφατα.

Η ανοδική κίνηση στα κρυπτονομίσματα δεν έχει τελειώσει

Το Bitcoin (BTC) και τα altcoins έχουν «εισέλθει στην κατηγορία mainstream» μετά την πτώση των τιμών πρόσφατα και ως εκ τούτου θα γίνουν ισχυρότερα, ανέφερε το Bloomberg Intelligence.
Το Bitcoin έχει πλέον «βασικό πλεονέκτημα» έναντι των μετοχών.
Τα κρυπτονομίσματα μειώθηκαν μαζικά κατά τη διάρκεια της βίαιης διόρθωσης – σοκ στις 19 Μάιου 2021, με το Bitcoin να υποχωρεί έως τα 30.000 δολάρια από 61.000 δολάρια που είχε βρεθεί πρόσφατα.
Όπως ανέφερε η Cointelegraph τα κρυπτονομίσματα μετά την πτώση σοκ… ανέκαμψαν με κέρδη άνω του 70% σε λιγότερο από μια ημέρα.
Η αγορά ταύρων είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Η πτώση της 19ης Μαΐου σχεδόν όλων των κρυπτονομισμάτων δείχνουν ότι αρχίζουν να συμπεριφέρονται ως κλασσικά περιουσιακά στοιχεία, οπότε η ακραία μεταβλητότητα σε σχέση με τις παραδοσιακές μετοχές, αποτελούν μέρος του τεστ διόρθωσης το οποίο και πέρασαν.
«Όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι σίγουρα δεν είμαστε στο τέλος του ανοδικού κύκλου».
Έχουμε ακόμη περιθώριο να φτάσουμε μέχρι 100.000 δολάρια κατά μέσο όρο ή 288.000 δολάρια κατά μέσο όρο στο Bitcoin.
BiiiBllob.png

Ποιος είναι ο κίνδυνος για τα κρυπτονομίσματα;

Ο Ben Hunt, ιδρυτής του Second Foundation Partners και διαχειριστής του ιστολογίου Epsilon Theory, είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει υπαρξιακή απειλή για την ταυτότητα του Bitcoin ως μέσου οικονομικής ελευθερίας.
Καθώς τα, hedge funds, τα επενδυτικά ταμεία, οι τράπεζες και οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν να εμπλέκονται στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, οι θεμελιώδεις ιδιότητες του Bitcoin (BTC) που σχετίζονται με την ελευθερία των συναλλαγών μειώνονται.
«Τα κρυπτονομίσματα καθίστανται απολύτως ελεγχόμενα και η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί την Wall Street και τις κυβερνήσεις»
Σύμφωνα με τον Hunt, οι θεσμικοί – παραδοσιακοί επενδυτές έχουν δημιουργήσει «τιτλοποιημένες», «επιτρεπόμενες» εκδόσεις του Bitcoin.
Οι κυβερνήσεις ενθαρρύνουν την διείσδυση της Wall Street στο Bitcoin και στα άλλα κρυπτονομίσματα, για να τα ελέγξουν εκ των έσω.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να αποκαλύπτουν τα στοιχεία και τις συναλλαγές των πελατών τους σύμφωνα με το Bank Secrecy Act.
«Εάν βάλετε χρήματα σε ένα ιδιωτικό ταμείο που σχετίζεται με το Bitcoin, χάθηκε η επανάσταση της ελευθερίας και ιδιωτικότητας.
Είναι όμως πολύ αργά για να διατηρηθεί η επαναστατική ταυτότητα του Bitcoin;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης