Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

«Βουτιά» για το Bitcoin - H Kίνα περιορίζει στο ελάχιστο τις εξορύξεις και τις συναλλαγές

«Βουτιά» για το Bitcoin - H Kίνα περιορίζει στο ελάχιστο τις εξορύξεις και τις συναλλαγές
Με νέα κατάρρευση απειλείται το Bitcoin... Αιτία πάλι η Κίνα...
Και ενώ έδειχνε να σταθεροποιείται, με κατάρρευση απειλείται εκ νέου το Bitcoin, καθώς την Παρασκευή 21 Απριλίου η κινεζική κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της, επέβαλε αυστηρότατους περιορισμούς στις εξορύξεις και τις εμπορικές συναλλαγές με κρυπτονομίσματα - σε σημείο τέτοιο που πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για απαγόρευση.

«Αφήστε την Κίνα να απαγορεύσει την εξόρυξη του Bitcoin.
Έτσι, η εξόρυξη θα γίνει πιο αποκεντρωμένη, η μαύρη αγορά θα ευδοκιμήσει και το ψέμα ότι η Κίνα ελέγχει την ψηφιακή αγορά θα καταρρεύσει» είπε ο γνωστός αναλυτής Whalepanda.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη γραπτή δήλωσή του ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He και οι αρχές του Ανώτατου Κρατικού Συμβουλίου, απαιτείται η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την προάσπιση του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η δήλωση, που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λέει πως κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ να σταματήσει η εξόρυξη και να αλλάξουν τα τρέχοντα συναλλακτικά ήθη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν μεγάλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο κοινωνικό πεδίο.  
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τη messari, η τιμή του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος διολισθαίνει κατά 10%, στα 36.000 δολ., με τα νέα από τη «χώρα του δράκου» να κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.
Σημειώνεται πως το Bitcoin σημειώνει απώλειες άνω του 40% από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου, στις 64.000 δολάρια.

 

 

Ισχυρές απώλειες καταγράφουν και άλλα κρυπτονομίσματα, με το ether να χάνει σχεδόν 12%, το Binance Coin υποχωρεί περισσότερο από 14% και το Dogecoin να σημειώνει πτώση άνω του 12%. 
Μόλις δύο μέρες νωρίτερα η Κίνα απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και προειδοποίησε επίσης τους επενδυτές να αποφεύγουν τέτοιου είδους κερδοσκοπικές συναλλαγές


Απανωτά χτυπήματα


Η ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης έρχεται μία ημέρα μετά την προαναγγελία ρύθμισης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ειδικότερα, στις 20 Μαΐου, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ προανήγγειλε πως θα απαιτήσει οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 10.000 δολαρίων να γνωστοποιείται στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων (IRS).
Ως αποτέλεσμα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα διολίσθησε και πάλι κάτω από τα 40.000 δολ., μέχρι που, τελικά, σταθεροποιήθηκε σε αυτό εύρος ζώνης.
«Τα κρυπτονομίσματα προκαλούν σημαντικά προβλήματα, διευκολύνοντας τις παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωσή.
«Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα του Προέδρου περιλαμβάνει επιπλέον πόρους για την IRS, ώστε να είναι σε θέσει να αντιμετωπίσει την ανάπτυξή τους.
Στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος, θα καλύπτονται τα κρυπτονομίσματα και οι λογαριασμοί μεταβίβασης κρυπτονομισμάτων, καθώς και οι λογαριασμοί υπηρεσιών πληρωμών που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Επιπλέον, όπως στις συναλλαγές σε μετρητά, οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν κρυπτονομίσματα με εύλογη αγοραία αξία άνω των 10.000 δολαρίων, θα πρέπει να δηλώνουν τις συναλλαγές τους».
Η είδηση προκάλεσε ήπια οπισθοχώρηση του bitcoin, που πλέον κινείται στα 40.000 δολ.


Aτσάλινα νεύρα και ιστορικές διορθώσεις

Οι άγριες μεταβολές στις τιμές των κρυπτονομισμάτων επανέφερε στο προσκήνιο τους δύο λόγους που τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία είναι αυξημένου κινδύνου: η περιορισμένη προσφορά και η έλλειψη κεντρικής τράπεζας.
Αυτό επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές που σχολιάζουν τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και μεταβολές που υπήρξε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, τονίζοντας ότι όποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος χρειάζεται ένα προσόν!
Τα ατσάλινα νεύρα...
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για το πλέον ευμετάβλητο asset, με την «κόλαση» να απέχει από τον «παράδεισο», μερικές φορές, μόλις μερικές ώρες ή ακόμα και λεπτά.
Kαι ενώ το Bitcoin παραμένει εκ των καλυτέρων περιουσιακών στοιχείων, από άποψης απόδοσης, τα τελευταία 10 χρόνια, οι «διορθώσεις» πολλές γράφουν… Ιστορία.
Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τις πιο ιστορικές πτώσεις του κρυπτονομίσματος.

Artboard-1_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης