Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πόσοι είναι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων διεθνώς; - Υπολογίζονται σε 106 εκατ

Πόσοι είναι οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων διεθνώς; - Υπολογίζονται σε 106 εκατ
Οι επενδυτές στο Bitcoin είναι 71 εκατ και στο Ethereum 14 εκατ παγκοσμίως 
Σχετικά Άρθρα

Οι συνολικοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως προσεγγίζουν τα 106 εκατομμύρια, σύμφωνα με έρευνα του Crypto.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνολική αποτίμηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,55 τρισεκ. δολάρια όπερ σημαίνει ότι 106 εκατ επενδυτές κατέχουν κρυπτονομίσματα αξίας 1,55 τρισεκ. δολαρίων.
Από τα κρυπτονομίσματα που ξεπερνούν τα 200, τα δύο συμαντικότερα είναι το Bitcoin με συνολική αξία 961 δισεκ. και το Ethereum με συνολική αξία 193 δισεκ. δολάρια.
Η εταιρία ανταλλαγής και χρεωστικών καρτών Crypto.com δημοσίευσε μια νέα έκθεση που εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός επενδυτών κρυπτογράφησης παγκοσμίως αυξήθηκε από 66 εκατομμύρια τον Μάιο του 2020 σε 106 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2021.
Λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της χαρτογράφησης μοναδικών διευθύνσεων πορτοφολιών κρυπτογράφησης η μεθοδολογία του Crypto.com συνδυάζει δεδομένα on-chain με αρκετές συνδυασμένες παραμέτρους για τον υπολογισμό ξεχωριστών εκτιμήσεων για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα με κεφαλαιοποίηση αγοράς, δηλαδή το Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH).
Αυτά στη συνέχεια αποδίδουν ένα σύνολο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των τάσεων στην ανάπτυξη των παγκόσμιων επενδυτών με την πάροδο του χρόνου.
Κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, μεταξύ Ιουνίου 2020 έως Ιανουάριο 2021 υπήρξε μεγάλη αύξηση επενδυτών.
Κατά γενικό κανόνα, το Crypto.com σημειώνει ότι αυτή η αύξηση συσχετίζεται με το ράλι των τιμών του Bitcoin, αλλά η ανάλυση των δεδομένων μεταξύ των δύο νομισμάτων μπορεί να παρέχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Οι επενδυτές στο Bitcoin είναι 71 εκατ και στο Ethereum 14 εκατ παγκοσμίως 

Μέχρι τον Ιανουάριο 2021, ο παγκόσμιος αριθμός επενδυτών Bitcoin εκτιμήθηκε σε 71 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 14 εκατομμύρια για την Ethereum.
Ειδικά τον Ιανουάριο 2021 σημειώθηκε τεράστια αύξηση στους επενδυτές κατά 30,2% για το Bitcoin και 13,1% για το Ethereum.
Ενώ οι τάσεις φαίνεται να είναι σαφείς, το Crypto.com επισήμανε ορισμένες επιφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με τα ευρήματά της έρευνας.
Η μεθοδολογία βασίζεται στα δεδομένα του Bitcoin και του Ethereum, αλλά πιθανότατα δεν θα συμπεριλάβει αποτελεσματικά και επενδυτές εκτός πλατφορμών και άλλες συναλλαγές που πραγματοποιούνται.
Το Crypto.com έπρεπε επίσης να υποθέσει και να εκτιμήσει πόσοι επενδυτές εξακολουθούν να κατέχουν κρυπτονομίσματα σήμερα, έναντι αυτών που πιθανότατα έχουν ήδη πουλήσει τις συμμετοχές τους.
Pinkasass_1bn.png
Pinakas_2_BN.png
Oi μεγαλύτερες πτώσεις του Bitcoin από το 2010
BitcoinnnnBN.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης