Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ποιες χώρες χρησιμοποιούν περισσότερο κρυπτονομίσματα - Στο 11% το ποσοστό στην Ελλάδα

Ποιες χώρες χρησιμοποιούν περισσότερο κρυπτονομίσματα - Στο 11% το ποσοστό στην Ελλάδα

Σε κάποιες χώρες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ακόμη και ΑΤΜ

Από τις 74 χώρες που περιελήφθησαν σε σχετική έρευνα του Statista Global Consumer Survey, στη Νιγηρία διαπιστώνεται πως οι πολίτες απαντούν σε υψηλότερο ποσοστό ότι χρησιμοποιούν ή έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.
Συγκεκριμένα απάντησε θετικά το 1/3 των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με το Bitcoin.com είναι το υψηλό κόστος αποστολής χρημάτων πέρα ​​από τα σύνορα με τον συμβατικό τρόπο που έχει οδηγήσει πολλούς να στραφούν σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Επίσης οι Νιγηριανοί χρησιμοποιούν συχνά τα τηλέφωνά τους για να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο ή για να πληρώνουν σε καταστήματα.
Πρόσφατα, μάλιστα πολλές επιχειρήσεις στη χώρα προσθέτουν crypto plugins στις επιλογές για πληρωμές μέσω τηλεφώνου τους.
Το δεύτερο και το τρίτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών που χρησιμοποιούν ή/και έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα απαντάται σύμφωνα με την έρευνα στο Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες, αντίστοιχα.
Και πάλι, οι πληρωμές εμβασμάτων συνιστούν σημαντικό παράγοντα για τους πολίτες να επιλέξουν τα κρυπτονομίσματα.
Επίσης σύμφωνα με το bitcoin.com, η Κεντρική Τράπεζα των Φιλιππίνων ενέκρινε την λειτουργία εταιρειών εμβασμάτων που χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα η δε κυβέρνηση έχει αρχίσει να εμπλέκεται στα κρυπτονομίσματα, σε συνεργασία με τη Unionbank για τη διανομή κρατικών ομολόγων ενώ η Unionbank έχει επίσης εγκαταστήσει ένα Bitcoin ATM στο Μακάτι, πόλη στην Μητροπολιτική Μανίλα.
Εκτός από τους χρήστες κρυπτονομισμάτων στην Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία, μια ακόμη περιοχή που δείχνει μια αρκετά σημαντική προτίμησε σε αυτά είναι η Λατινική Αμερική.
Το Περού είναι η πρώτη μεταξύ αυτών των χωρών με το 16% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως χρησιμοποιεί/κατέχει κρυπτονομίσματα ενώ σε Βραζιλία, Κολομβία, Αργεντινή, Μεξικό και Χιλή καταγράφεται επίσης διψήφιο ποσοστό.
Η δε Ελβετία και η Ελλάδα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που καταγράφεται επίσης υψηλό ποσοστό, 11%.
Η Ιαπωνία πάλι παρουσιάζει από τα χαμηλότερα ποσοστά μαζί με τη Δανία.
18345.jpeg

You will find more infographics at Statista
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης