Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 τρισ σπάνε ρεκόρ - Το Bitcoin 49.700 δολ και με arbitrage – Το Dogecoin έγινε Honda Civic

Κρυπτονομίσματα αξίας 1,5 τρισ σπάνε ρεκόρ - Το Bitcoin 49.700 δολ και με arbitrage – Το Dogecoin έγινε Honda Civic
Το Bitcoin που είναι ο leader των κρυπτονομισμάτων έφθασε στα 49.700 δολάρια, προσέγγισε τα 50.000 δολάρια με την αποτίμηση στα 911 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Τα κρυπτονομίσματα σπάνε συνεχώς νέα ρεκόρ με την συνολική τους κεφαλαιοποίηση να έχει εκτιναχθεί στα 1,5 τρισεκ. δολάρια.
Έχει αξία να αναφερθεί ότι σε 24ωρη βάση διακινούνται 190 δισεκ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα.
Το Bitcoin που είναι ο leader των κρυπτονομισμάτων έφθασε στα 49.700 δολάρια, προσέγγισε τα 50.000 δολάρια με την αποτίμηση στα 911 δισεκ. δολάρια.
Το Ethereum βρίσκεται στα 1.804 δολάρια με 208 δισεκ. κεφαλαιοποίηση.
Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης το Dogecoin με 7,2 δισεκ αξία, το Cardano με 26 δισεκ. κεφαλαιοποίηση αλλά και το Theta με 3,2 δισεκ. κεφαλαιοποίηση.

Γιατί ενισχύεται η τιμή του Bitcoin;

Η τιμή του Bitcoin (BTC) σημείωσε ένα νέο ρεκόρ πάνω από 49.000 δολάρια στις 14 Φεβρουαρίου, φτάνοντας στα 49.700 δολάρια στο Coinbase.
Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους το Bitcoin έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.
Οι υψηλές εισροές στο stablecoin, η διάσπαση της αντίστασης των 38.000 δολαρίων και μια παρατεταμένη φάση arbitrage.

Πλησιάζει τα 50.000 δολάρια το Bitcoin

Λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου το Bitcoin βρέθηκε στο στόχαστρο της Tesla και του CEO του Elon Musk αναφέροντας ότι θα αγοράσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα για λογαριασμό της εταιρείας του, το Bitcoin πλησίασε σε τιμή τα 50.000 δολάρια.
Τελευταία παρατηρείται ένα είδος arbitrage από τους επενδυτές, παίρνουν τα κέρδη τους από μικρότερα κρυπτονομίσματα και τα μεταφέρουν στο Bitcoin.
Στο χρηματιστήριο έχουμε τα penny stock δηλαδή τις μετοχές χαμηλής αξίας, αλλά φαίνεται ότι σταδιακά πλημμυρίζουμε και με τα cryptos penny stock (τα κρυπτονομίσματα που διαπραγματεύονται κάτω από το 1 δολάριο).
Σύμφωνα με δεδομένα από το CryptoQuant, μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων, το Stablecoin Supply Ratio (SSR) αυξήθηκε σημαντικά καθώς το Bitcoin σημείωσε ράλι από την περιοχή των 30.000 δολαρίων.
Ο δείκτης SSR δείχνει την αναλογία του ορίου αγοράς του Bitcoin σε σχέση με το συνολικό όριο αγοράς των σταθερών νομισμάτων. Όταν η τιμή του Bitcoin αυξάνεται παράλληλα με την αναλογία SSR, τότε σημαίνει ότι σημειώνεται εισροή κεφαλαίων στην αγορά.
Pinakas_1.jpg

Ο νέος στόχος για το Bitcoin είναι τα 100.000 δολάρια

Ο σημαντικότερος λόγος για τη συνεχιζόμενη αύξηση του bitcoin του οποίου ο επόμενος στόχος είναι 100.000 δολάρια είναι η συνεχιζόμενη αποδοχή του Bitcoin από θεσμικούς επενδυτές.
Η Morgan Stanley ήδη τοποθετείται, η Bank of New York Mellon, άλλα ιδρύματα προωθούν την ταχύτερη υιοθέτηση και ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων.
Η πρόσφατη ανακοίνωση της Tesla θα ενθαρρύνει άλλες μεγάλες εταιρείες και ιδρύματα να δεχτούν το crypto ως διαπραγματεύσιμο περιουσιακό στοιχείο.
Σχεδόν το 3% του Bitcoin (BTC) σε κυκλοφορία είναι κλειδωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα που σημαίνει ότι ελέγχεται από θεσμικούς επενδυτές.
Σύμφωνα με το CoinTelegraph, 24 θεσμικοί επενδυτές έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 460.500 Bitcoinσ, τα οποία ισοδυναμούν με 22 δισεκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή του Bitcoin.
Ο Michael Novogratz μεγάλος επενδυτής των Bitcoins είπε ότι αυτός ο αριθμός αποκλείει τα 3 εκατομμύρια Bitcoinσ που έχουν χαθεί για πάντα.
Ωστόσο οι μεγάλοι κάτοχοι μειώνουν την κυκλοφορία Bitcoin στην αγορά καθώς τα αγοράζουν και τα αποθηκεύουν.
Αυτή η μακροχρόνια κουλτούρα κράτησης μεταξύ των περισσότερων συμμετεχόντων στην κρυπτογράφηση μειώνει την ήδη μικρή προσφορά, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.
Από τους βασικότερους κατόχους

  • MtGox K K, το οποίο έχει σχεδόν 141.690 BTC (6,6 δισεκατομμύρια δολάρια).
  • Block.one με εκτιμώμενα 140.000 BTC 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια
  • MicroStrategy έχει επίσης περίπου 71.000 BTC (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια)
  • Tesla αγόρασε 38.500 BTC (περίπου 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Που μπορεί να φθάσει το Bitcoin;

Με τα ταμεία των εταιριών να είναι 10 τρισεκ. δολάρια παγκοσμίως, ακόμη και μια κατανομή 3% στο Bitcoin αντιπροσωπεύει 300 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι περίπου το ένα τρίτο της συνολικής αξίας του Bitcoin σε ρευστά μετρητά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι πάνω από το 60% της προσφοράς Bitcoin δεν έχει μετακινηθεί για ένα χρόνο, μια εισροή 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σχεδόν αδιανόητη για ένα περιουσιακό στοιχείο με free float – ελεύθερη διαπραγμάτευση - 355 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Επιπλέον, τα νέα Bitcoin που προστίθενται ετησίως δεν ξεπερνούν τα 341.640.
Pinakas_2.jpg

Οι τρεις λόγοι που ενισχύεται το κρυπτονόμισμα Theta

Ποιοι είναι οι 3 λόγοι για τους οποίους η τιμή του κρυπτονομίσματος Theta έφτασε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών στα 3,49 δολάρια.
Οι νέες τοποθετήσεις και η κυκλοφορία του ThetaSwap DEX είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που ωθούν την τιμή Theta σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών.
Η σταθερή ανοδική απόδοση από τα Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH) έχει αυξήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα και πολλοί τώρα αναζητούν εναλλακτικά φθηνότερα κρυπτονομίσματα.
Εσχάτως οι οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στο Theta (THETA).
Τους τελευταίους δύο μήνες, η τιμή της THETA αυξήθηκε πάνω από 350%, από 0,66 δολάρια στις 10 Δεκεμβρίου 2020 στο νέο υψηλό όλων των εποχών των 3,44 δολαρίων στις 13 Φεβρουαρίου.

Ράλι και στο Cardano

Το Cardano το 5ο στην σειρά βάση κεφαλαιοποίησης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον βρίσκεται στα 0,8355 δολάρια.
Η τιμή του Cardano (κωδικός ADA) αυξήθηκε κατά 170% τον Φεβρουάριο 2021 σε νέα υψηλά όλων των εποχών με την τιμή του να πλησιάζει το 1 δολάριο
Το Cardano πλησιάζει κρίσιμα σημεία αντίστασης, τα οποία εάν και εφόσον διασπαστούν θα μπορούσαν να οδηγήσουν την τιμή σε πολύ υψηλότερα επίπεδα.

To Dogecoin έγινε Honda Civic

Ακόμα και ο δημιουργός του Dogecoin δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η τιμή έχει αυξηθεί τόσο πολύ.
Το Dogecoin είναι το 12ο στην σειρά κρυπτονόμισμα με συνολική κεφαλαιοποίηση 7,72 δισεκ. δολάρια και τιμή 0,058 δολάρια.
Έχει αξία να τονιστεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είναι 1,5 τρισεκ. που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.

Τι υποστηρίζει ο Billy Markus


Ο Billy Markus, ο οποίος δημιούργησε το κρυπτονόμισμα Dogecoin, εξαργύρωσε όλα τα Dogecoin του το 2015 για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Honda Civic.
Έκτοτε, το Dogecoin έχει φτάσει το ανώτατο όριο αγοράς των 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 1400% μέχρι το 2021.
Ο Markus, ο οποίος είναι 38 ετών, εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού στο Bay Area.
Ο Markus θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν εμπλέκεται πλέον στο έργο και «δεν μπορεί να μεταβάλλει την προσφορά του νομίσματος για να τους κάνει πλούσιους» σύμφωνα με το Bloomberg.
Έγραψε σε μια ανοιχτή επιστολή στο r / Dogecoin subreddit αυτήν την εβδομάδα:
«Δεν είμαι πλέον μέρος του έργου Dogecoin, έφυγα γύρω στο 2015 καθώς η κοινότητα άρχισε να αλλάζει ριζικά από αυτό που ήταν αρχικά.
Προς το παρόν δεν έχω κανένα Dogecoin εκτός από αυτό που μου δόθηκε πρόσφατα, έδωσα και ή πούλησα όλα τα κρυπτονομίσματα που είχα πίσω το 2015 αφού απολύθηκα και φοβόμουν για τη μείωση των αποταμιεύσεων μου εκείνη τη στιγμή και έτσι αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Honda Civic.
«Βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν στο διαδίκτυο λέγοντας ότι έχω όλα αυτά τα χρήματα. Είναι ωραίο, αλλά δεν είμαι πλούσιος»
«είναι περίεργο που κάτι που έφτιαξα σε λίγες ώρες είναι πλέον μέρος της κουλτούρας του διαδικτύου και αξίζει 8 με 9 δισεκ. ευρώ.
Είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τον Elon Musk να μιλά για αυτό.
Μια εξήγηση για τη μακροζωία του νομίσματος είναι ότι υπάρχει σχεδόν όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα.
Το Bloomberg αποδίδει την «επιτυχία» του νομίσματος στο φαινόμενο Lindy:

Τι είναι το Lindy effect


Το Lindy effect είναι ένας κανόνας που λέει ότι η εναπομένουσα διάρκεια ζωής για ένα μη φθαρτό στοιχείο, όπως το πότε θα παραμείνει τυπωμένο ένα βιβλίο, ισούται με το χρονικό διάστημα που υπήρχε.
Η ιδέα βασίζεται σε αυτό: όσο παλαιότερο είναι, τόσο πιθανότερο είναι να συνεχίσει να επιβιώνει τις δοκιμασίες του χρόνου.
Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013, καθιστώντας το εντελώς αρχαίο σε κρυπτονομικούς όρους.
Σύμφωνα με το φαινόμενο Lindy, τα πάνω από επτά χρόνια επιβίωσής του, με πολλά από αυτά που έρχονται μέσω του λεγόμενου κρυπτο-χειμώνα, όταν οι τιμές έπεσαν το 2018, είναι ένα σημάδι ανθεκτικότητας και ενδείξεων ότι είναι κάτι περισσότερο από μια μόδα.
Dogecoin.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης