Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin βρίσκεται πιο κοντά στα 100.000 δολάρια παρά στο 0 – Η Morgan Stanley αγοράζει κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin βρίσκεται πιο κοντά στα 100.000 δολάρια παρά στο 0 – Η Morgan Stanley αγοράζει κρυπτονομίσματα
To ράλι στο Bitcoin προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών και funds
Σχετικά Άρθρα

Ο επενδυτικός βραχίονας της Morgan Stanley που διαχειρίζεται 150 δισ. δολάρια θα αγοράσει σύντομα Bitcoin.
Για πολλούς πλέον το Bitcoin το οποίο βρίσκεται στα 48.600 δολάρια είναι πιο κοντά στο να βρεθεί στα 100.000 δολάρια παρά στο 0.
Να σημειωθεί ότι το Bitcoin μεταξύ εκατοντάδων κρυπτονομισμάτων έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 904 δισεκ. δολάρια σε σύνολο 1,48 τρισεκ. δολαρίων που είναι η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων.
Δεν είναι πλέον λίγοι που αγοράζουν κρυπτονομίσματα.
Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και ο CEO της εταιρίας Elon Musk αγοράζουν bitcoin (όπως επιβεβαίωσε η Tesla) πυροδοτώντας ένα κύμα αγορών.
Bitcoin αγοράζουν εταιρίες όπως η Mastercard και η Bank of New York Mellon αλλά και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley υπαινίχθηκε ότι θα αγοράσει.

Η στρατηγική της Morgan Stanley

Ο βραχίονας διαχείρισης επενδύσεων της Morgan Stanley επένδυσε απευθείας στην πλατφόρμα διαμεσολάβησης bitcoin την Microstrategy, αυξάνοντας τις μετοχές κατά 455% το 4ο τρίμηνο, 2020 από 142,9 χιλιάδες μετοχές σε ρεκόρ 792,6 χιλιάδες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10% των συνολικών μετοχών της Microstrategy.
Η Morgan Stanley θεωρεί την επένδυσή της ως έναν τρόπο να επωφεληθεί από την ιστορική συμπεριφορά του bitcoin χωρίς να διακρατεί Bitcoin.
Για ορισμένους η αύξηση της συμμετοχής στην Microstrategy από την Morgan Stanley μπορεί να είναι ο καταλύτης για να ξεπεράσει το Bitcoin το ψυχολογικό επίπεδο των 100.000 δολαρίων.
Και ενώ αναμένεται να δούμε πόσες εταιρείες θα μετατρέψουν μετρητά σε bitcoin μετά την Apple, φαίνεται ότι και η Morgan Stanley πρόκειται να αγοράσει Bitcoin.
Όπως αναφέρει το Bloomberg το επενδυτικό σκέλος των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Morgan Stanley - το Counterpoint Global - το οποίο είναι μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management και έχει κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των αμοιβαίων κεφαλαίων χάρη στην τόλμη επιλέγοντας μετοχές ανάπτυξης εξετάζει να προσθέσει το Bitcoin στη λίστα πιθανών στοιχημάτων του.
Η Morgan Stanley αλλά και η Bank of America έχουν συμπεριλάβει τώρα στη λίστα των περιουσιακών στοιχείων με την καλύτερη απόδοση το Bitcoin.

To ράλι στο Bitcoin προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών και funds

Ο τετραπλασιασμός της αξίας του Bitcoin σε τέσσερις μήνες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών, δεν μπορεί να αγνοηθεί το Bitcoin ως επένδυση.
Το Counterpoint Global, εποπτεύει περίπου 19 funds, εκ των οποίων πέντε απέδωσαν κέρδη άνω του 100% το 2020.
Τα αμοιβαία κεφάλαιά βρίσκονται σταθερά στην κορυφαία κατάταξη των τελευταίων ετών.
Παρά το μέγεθός του, ο όμιλος βασίζεται σε συγκεντρωμένες επενδύσεις και έχει μερίδια σε περίπου 200 εταιρείες.
Μέχρι τώρα πολλοί διεθνείς οίκοι και funds εξέφραζαν τον προβληματισμό τους λόγω των απρόβλεπτα υψηλών μεταβολών των τιμών του Bitcoin και τον περιορισμένο πλέον αριθμό Bitcoin που μπορεί να αγοραστούν.
Ωστόσο, οι πιστοί οπαδοί του Bitcoin αισθάνονται δικαιωμένοι το 2021.
Δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται στην κρυπτογράφηση μέσω οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του Grayscale Bitcoin Trust. Ακόμη και οι θεσμικοί επενδυτές, που έχουν φραγμούς από τους κανόνες των κεφαλαίων τους να διατηρούν το Bitcoin απευθείας, έχουν στραφεί σε αυτές τις επενδύσεις.
Για τις εταιρείες της Wall Street, η αδυναμία να προσφέρουν Bitcoin σε πελάτες αυξάνει τον κίνδυνο να στραφούν αλλού.
Pinakas_1.jpg
Pinakas_2.jpg

Το Bridgewater επένδυσε 2-3 δισεκ δολάρια στα κρυπτονομίσματα


Ήδη το μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο το Bridgewater επένδυσε 2-3 δισεκατομμύρια δολάρια στην κρυπτογράφηση.
Ο επικεφαλής του fund Ray Dalio μόλις πριν από δύο εβδομάδες τόνιζε:
«Εγώ και οι συνάδελφοί μου στο Bridgewater εστιάζουμε με προσοχή σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία και το Bitcoin δεν θα ξεφύγει από την προσοχή μας.
Για μένα, το Bitcoin μοιάζει με επιλογή μεγάλης διάρκειας σε ένα άγνωστο μέλλον που θα μπορούσα να βάλω ένα χρηματικό ποσό που δεν θα με πειράζει να χάσω περίπου το 80%.
Την ίδια στιγμή η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan ανέφερε το mea culpa για το Bitcoin.

Πιο κοντά τα 100.000 δολάρια παρά το 0

Στην πραγματικότητα η πορεία προς τα 100.000 δολάρια είναι τώρα πολύ πιο σαφής από ότι πίσω στα 0 δολάρια.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mike Novogratz συμφωνεί λέγοντας ότι «το κοπάδι έρχεται» και «κάθε εταιρεία» σύντομα θα αγοράζει bitcoin.
Τέλος, ο απλούστερος λόγος για τον οποίο το bitcoin μόλις ξεκινάει την ανοδική του πορεία ... ... είναι το ακόλουθο γράφημα που προβλέπει την πορεία του χρέους των ΗΠΑ, το οποίο είναι πολύ παρόμοιο με το διάγραμμα τιμών του Bitcoin.
Pinakas_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης