Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο δημιουργός του Dogecoin τα πούλησε όλα το 2015 για να αγοράσει Honda Civic – Σήμερα έχει αξία 8,2 δισ

Ο δημιουργός του Dogecoin τα πούλησε όλα το 2015 για να αγοράσει Honda Civic – Σήμερα έχει αξία 8,2 δισ
Το Dogecoin είναι το 12ο στην σειρά κρυπτονόμισμα με συνολική κεφαλαιοποίηση 8,25 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Ακόμα και ο δημιουργός του Dogecoin δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η τιμή έχει αυξηθεί τόσο πολύ.
Το Dogecoin είναι το 12ο στην σειρά κρυπτονόμισμα με συνολική κεφαλαιοποίηση 8,25 δισεκ. δολάρια και τιμή 0,06482 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι ο ηγέτης των κρυπτονομισμάτων είναι το Bitcoin με τρέχουσα τιμή 49.100 δολάρια είναι συνολική κεφαλαιοποίηση 903 δισεκ. ευρώ που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.
Έχει αξία να τονιστεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων είναι 1,5 τρισεκ. που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ.

Τι υποστηρίζει ο Billy Markus

Ο Billy Markus, ο οποίος δημιούργησε το κρυπτονόμισμα Dogecoin, εξαργύρωσε όλα τα Dogecoin του το 2015 για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Honda Civic.
Έκτοτε, το Dogecoin έχει φτάσει το ανώτατο όριο αγοράς των 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 1400% μέχρι το 2021.
Ο Markus, ο οποίος είναι 38 ετών, εργάζεται ως μηχανικός λογισμικού στο Bay Area.
Ο Markus θέλει οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν εμπλέκεται πλέον στο έργο και «δεν μπορεί να μεταβάλλει την προσφορά του νομίσματος για να τους κάνει πλούσιους» σύμφωνα με το Bloomberg.
Έγραψε σε μια ανοιχτή επιστολή στο r / Dogecoin subreddit αυτήν την εβδομάδα:
«Δεν είμαι πλέον μέρος του έργου Dogecoin, έφυγα γύρω στο 2015 καθώς η κοινότητα άρχισε να αλλάζει ριζικά από αυτό που ήταν αρχικά.
Προς το παρόν δεν έχω κανένα Dogecoin εκτός από αυτό που μου δόθηκε πρόσφατα, έδωσα και ή πούλησα όλα τα κρυπτονομίσματα που είχα πίσω το 2015 αφού απολύθηκα και φοβόμουν για τη μείωση των αποταμιεύσεων μου εκείνη τη στιγμή και έτσι αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Honda Civic.
«Βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν στο διαδίκτυο λέγοντας ότι έχω όλα αυτά τα χρήματα. Είναι ωραίο, αλλά δεν είμαι πλούσιος»
«είναι περίεργο που κάτι που έφτιαξα σε λίγες ώρες είναι πλέον μέρος της κουλτούρας του διαδικτύου και αξίζει 8 με 9 δισεκ. ευρώ.
Είναι διασκεδαστικό να βλέπεις τον Elon Musk να μιλά για αυτό.
Μια εξήγηση για τη μακροζωία του νομίσματος είναι ότι υπάρχει σχεδόν όσο και τα άλλα κρυπτονομίσματα.
Το Bloomberg αποδίδει την «επιτυχία» του νομίσματος στο φαινόμενο Lindy:

Τι είναι το Lindy effect

Το Lindy effect είναι ένας κανόνας που λέει ότι η εναπομένουσα διάρκεια ζωής για ένα μη φθαρτό στοιχείο, όπως το πότε θα παραμείνει τυπωμένο ένα βιβλίο, ισούται με το χρονικό διάστημα που υπήρχε.
Η ιδέα βασίζεται σε αυτό: όσο παλαιότερο είναι, τόσο πιθανότερο είναι να συνεχίσει να επιβιώνει τις δοκιμασίες του χρόνου.
Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013, καθιστώντας το εντελώς αρχαίο σε κρυπτονομικούς όρους.
Σύμφωνα με το φαινόμενο Lindy, τα πάνω από επτά χρόνια επιβίωσής του, με πολλά από αυτά που έρχονται μέσω του λεγόμενου κρυπτο-χειμώνα, όταν οι τιμές έπεσαν το 2018, είναι ένα σημάδι ανθεκτικότητας και ενδείξεων ότι είναι κάτι περισσότερο από μια μόδα.

Το Dogecoin σηματωρός

Ο Bill Markus ολοκλήρωσε τις σκέψεις του διοχετεύοντας κάποια από την αντικειμενική πραγματικότητα που δεν φαίνεται να υπάρχει στη σφαίρα altcoin.
Εάν αυτή είναι η συμβολή μου στον κόσμο, θα ήταν ωραίο να αντισταθμιστεί όλη η καύση ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη του νομίσματος», εγείροντας ένα σοβαρό ζήτημα που πολλοί bear στα κρυπτονομίσματα (αυτοί που βλέπουν διόρθωση), συνεχίζουν να υποστηρίζουν.
«Ίσως το Dogecoin να είναι ένα καλό βαρόμετρο ή σηματωρός για το πόσο μακριά από την πραγματικότητα μπορούν να φτάσουν τα πράγματα», κατέληξε ο Markus.
Οπότε το Doge coin (ο σκύλος coin δηλαδή) θα μας δείξει την κατεύθυνση στο μέλλον…
Dogecoin.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης