Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novogratz (επενδυτής Bitcoin): Aποφύγετε επενδυτικές απάτες όπως το Dogecoin - Απαράδεκτος ο Musk

Novogratz (επενδυτής Bitcoin): Aποφύγετε επενδυτικές απάτες όπως το Dogecoin - Απαράδεκτος ο Musk
Οι λεγόμενες meme επενδύσεις όπως το Dogecoin δεν είναι παρά μια απάτη, λέει ο Mike Novogratz
Σχετικά Άρθρα

Οι λεγόμενες meme επενδύσεις όπως το Dogecoin δεν είναι παρά μια απάτη που έχουν ως σκοπό να παγιδέψουν τους νέους και άπειρους επενδυτές, αναφέρει ο Mike Novogratz, ένας από τους πιο πιστούς επενδυτές του Bitcoin.
Στη συνέχεια, στρέφεται κατά του Elon Musk της Tesla, ο οποίος «συμβάλλει στην εξαπάτηση των μικρομετόχων, κάτι που είναι απαράδεκτο».
Πιο συγκεκριμένα, καθώς η φρενίτιδα για τη μετοχή της GameStop παρουσιάζει ύφεση, οι traders αναζητούν νέους τρόπους και περιουσιακά στοιχεία για να κερδοσκοπήσουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί έχουν στραφεί στο Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε για πλάκα και το οποίο φέρει ως λογότυπο ένα σκυλάκι ράτσας σίμπα ίνου.
Το Dogecoin τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο +31%, στα 8 σεντ.
Στην εκτόξευση αυτή συνέβαλαν τα μέγιστα ο γνωστός και μη εξαιρετέος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, ο οποίος μάλλον κάνει την πλάκα του με τα κρυπτονομίσματα (πλην bitcoin), και ο Snoop Dogg, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απληστία»

Σύμφωνα με τον Mike Novogratz, ο οποίος ανήκει στους «ταύρους» του bitcoin κατέχοντας long θέσεις, σε podcast του Bloomberg ανέφερε πως οι φουσκωμένες τιμές κρυπτονομισμάτων όπως το Dogecoin θα σκάσουν αφήνοντας πολλούς αφελείς επενδυτές με τεράστιες απώλειες.
«Όλο αυτό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο για δύο λόγους:
Λόγω κερδοσκοπίας αλλά και βαρύτητας».
Στη συνέχεια, ο Novogratz στρέφει τα βέλη του προς έμπειρους επενδυτές όπως Chamath Palihapitiya και ο Elon Musk, οι οποίοι ενθαρρύνουν φαινόμενα όπως η GameStop.
Σημειώνεται πως, ενώ η μετοχή της GameStop διαπραγματευόταν στα 400 δολάρια, αντί να αποτρέπουν τους traders, τους προέτρεπαν να τοποθετηθούν, με αποτέλεσμα να χαθούν πάρα πολλά χρήματα.
«Οι μικρομέτοχοι εργάζονται σκληρά για να βγάλουν λίγα δολάρια και τα χάνουν τόσο αφελώς και τόσο εύκολα.
Ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσουν τα χρήματά τους», προσθέτοντας πως ήταν σχεδόν απογοητευτικό να βλέπει μικροεπενδυτές να αγοράζουν μετοχές σκουπίδια σε τόσο υψηλές αποτιμήσεις, έπειτα από «συμβουλές» φτασμένων οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ.

«Για πλάκα»

Bέβαια, ορισμένοι απλώς «παίζουν», μαθαίνοντας ταυτόχρονα για τον κόσμο των επενδύσεων.
Μια τέτοια περίπτωση είναι ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban.
Με tweet τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ανέφερε πως αγόρασε μερικά Dogecoin για τον γιο του και μαζί συζητούν τις συναρπαστικές μεταβολές στην τιμή του νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης