Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απλώνονται τα επεισόδια διαμαρτυρίας των Ρομά - σε Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλκηδόνα, Αγρίνιο

Απλώνονται τα επεισόδια διαμαρτυρίας των Ρομά - σε Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Χαλκηδόνα, Αγρίνιο
Κλειστή είναι η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου
Σχετικά Άρθρα
Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου.
Ειδικότερα, ομάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν στο σημείο, στην περιοχή από το 39ο έως το 42ο Χλμ. πετώντας πέτρες και ρίχνοντας κάτω κάδους, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό ενός 16χρονου Ρομά στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό στο κεφάλι, κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί.

Ασπρόπυργος, διακοπή Προαστιακού

Επίσης επεισόδια σημειώνονται στον Ασπρόπυργο ενώ οι διαμαρτυρόμενοι Ρομά εχουν βάλει φωτιά κοντά στις γραμμές, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, παραμένουν ακινητοποιημένοι δυο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο. Η ενημέρωση αναφέρει: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της Πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Άνω Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Χαλκηδόνα, διακοπή κυκλοφορίας στη παλαιά Εθνική  Αθηνών Θεσσαλονίκης

Νέα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στη Χαλκηδόνα, καθώς ομάδα ατόμων Ρομά έχουν στήσει οδοφράγματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης.
Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα άτομα καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό.
Υπενθυμίζεται ότι και χθες τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όσο και σε πολλές ακόμα μέσα και γύρω από τη Θεσσαλονίκη διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια για τον ίδιο λόγο.

Άγιος Δημήτριος Αγρινίου, κλειστή η εθνική Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Κλίμα έντασης επικρατεί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 50 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.
Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ έκλεισαν στο ίδιο σημείο την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.
Στην περιοχή βρίσκονται σε ετοιμότητα αστυνομικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης