Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών για τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό

Ένταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Διαμαρτυρίες αντιεξουσιαστών για τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από αστυνομικό
Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την παραμονή του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Σχετικά Άρθρα
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα Εξάρχεια, μία ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Διδότου.
Νωρίτερα, περίπου 150 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Μεσολογγίου για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Μια ομάδα αποσπάστηκε από το πλήθος και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή προσαγωγές.

Στο Φάληρο

Αλλά και στο Φάληρο επίθεση με μολότοφ δέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. περίπου στις 19:25 και ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη μια ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις πετώντας βόμβες μολότοφ.
Από την επίθεση των αγνώστων προκλήθηκαν φθορές σε τουλάχιστον έξι αυτοκίνητα.

Και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, στη Θεσσαλονίκη επικράτησε ένταση, με επίκεντρο την Καμάρα, όπου  άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού Ρομά από την αστυνομικό. 
Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 8 μμ και σύμφωνα με την Αστυνομία περισσότερα από 1500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά.
Λίγα λεπτά με την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα κι έβαλαν φωτιά.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας,Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν.
Στην διαδρομή κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενώ μια ομάδα ατόμων αποκόπηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και κινήθηκε προς την παραλιακή λεωφόρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης