Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρευνα αποκαλύπτει: Ο κομματισμός χρωματίζει την στάση των πολιτών στην πανδημία Covid - Εξαίρεση η Ιαπωνία, διχασμένες οι ΗΠΑ

Έρευνα αποκαλύπτει: Ο κομματισμός χρωματίζει την στάση των πολιτών στην πανδημία Covid - Εξαίρεση η Ιαπωνία, διχασμένες οι ΗΠΑ
Ο πολιτικός κομματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον χρωματισμό των απόψεων των ανθρώπων για την αντίδραση των χωρών τους στον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Pew Research Center
Σχετικά Άρθρα

Ο πολιτικός κομματισμός επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των ανθρώπων και τον τρόπο με τον οποίο κρίνουν τον χειρισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από την κυβέρνησή τους, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μια αποκαλυπτική έρευνα του Pew Research Center.
Ο κομματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον χρωματισμό των απόψεων των ανθρώπων για την αντίδραση των χωρών τους στον COVID-19, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη σε 19 χώρες και αφορούσε 24.525 ενήλικες μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 3 Ιουνίου 2022 και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Pew Research Center.

Οι επιμέρους διαπιστώσεις

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μέσος όρος του 68% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για την ανταπόκριση της χώρας τους στον COVID-19.
Επιπλέον, το 61% πιστεύει ότι η χώρα του είναι πιο πολωμένη τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία, ενώ ένας το 32% ότι η χώρα του είναι πιο ενωμένη.
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτός από την Ιαπωνία, πιστεύουν ότι η χώρα τους έκανε καλή δουλειά στη διαχείριση της πανδημίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν το υψηλότερο ποσοστό ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι πιο διχασμένη από ό,τι πριν από την πανδημία, με 81%.
Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στις 19 χώρες δήλωσε ότι η χώρα τους αποτυγχάνει να χειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία με τρόπους που δείχνουν τις αδυναμίες του πολιτικού τους συστήματος, με διάμεσο 52%, ενώ ένας διάμεσος 44% είπε ότι η χώρα τους είναι χειρίζονται αποτελεσματικά την πανδημία με τρόπους που καταδεικνύουν τα δυνατά σημεία του πολιτικού τους συστήματος.
Κομματισμός

Το Pew Research Center τόνισε ότι όλες αυτές οι απόψεις επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τον κομματισμό.

Σχεδόν σε κάθε χώρα που συμμετείχε στην έρευνα, οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ πιο πιθανό να πουν ότι η χώρα τους χειρίζεται καλά τον COVID-19, ότι χειρίζεται την πανδημία με τρόπους που δείχνουν τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος και ότι η χώρα τους είναι πιο ενωμένη από ό,τι πριν από την πανδημία από τους ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα, ανέφερε η οργάνωση.
Για παράδειγμα, οι Πολωνοί που υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη έχουν τουλάχιστον διπλάσιες πιθανότητες να πουν ότι η χώρα τους έχει κάνει καλή δουλειά, ότι η χώρα τους είναι ενωμένη και ότι η πανδημία έχει αναδείξει τα δυνατά σημεία του πολιτικού συστήματος από εκείνους που δεν υποστηρίζουν το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης