Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο πρόξενος στη Μαριούπολη Μ. Ανδρουλάκης: Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο πρόξενος στη Μαριούπολη Μ. Ανδρουλάκης: Τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία
«Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει για τον ρωσικό και για τον ουκρανικό λαό» είπε ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη
Σχετικά Άρθρα

.Στην Αθήνα επέστεψε την Κυριακή (20/3/2022) έπειτα από ένα ταξίδι περίπου πέντε ημερών ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην – κατεστραμμένη πια – Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης.
Τον Μανώλη Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», πέρα από την οικογένειά του o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης – εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

«Ήρωες όσοι έμειναν πίσω»

«Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει ακόμη πάνω στην Ουκρανία, και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους από το μηδέν», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης κατά την επιστροφή του στην Αθήνα.
Ο ίδιος συνέχισε ευχαριστώντας την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών που συνέβαλαν ώστε εκείνος να επιστρέψει σώος πίσω στην Ελλάδα.
«Να το αγαπάτε και να το στηρίζετε», είπε αναφερόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο ίδιος ευχαρίστησε παράλληλα και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, τον ΟΑΣΕ, αλλά και τις – άγνωστες σε εκείνον – οικογένειες που τον φιλοξένησαν τις τελευταίες ημέρες.

«Τραγωδία αυτό που συμβαίνει»

«Ασχολούμαι με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει για τον ρωσικό και για τον ουκρανικό λαό, αυτήν την στιγμή χτυπιούνται άμαχοι, τυφλά και ανεξέλεγκτα.
Σε στρατιωτικό πεδίο βρίσκονται σε αδιέξοδο, όσο συνεχίζεται αυτό θα χτυπιέται άμαχος πληθυσμός», δήλωσε ο Έλληνας διπλωμάτης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός ώστε να αποσυρθούν οι άμαχοι και να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές.
Η Μαριούπολη έχει πια μπει στη λίστα των πόλεων που έχουν καταστραφεί τελείως κατά τη διάρκεια πολέμων και πως η κατάσταση για τους Έλληνες ομογενείς είναι πολύ δύσκολη, συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης