Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη: Διαψεύδουν τη διαφυγή 20χρονου στην Αλβανία

Δολοφονία Άλκη: Διαψεύδουν τη διαφυγή 20χρονου στην Αλβανία
Πρόκειται για στενό φίλο του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη
Σχετικά Άρθρα

Τις πληροφορίες ότι 20χρονος διέφυγε στην Αλβανία για να γλιτώσει τη σύλληψη για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, διέψευσαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν οι ίδιες πηγές μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας», πρόσθεσαν.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του thestival, ο 20χρονος πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη 3/2, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 4/2, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.
Πρόκειται για στενό φίλο του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.
Μάλιστα, ο 23χρονος και ο 20χρονος ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών και τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που σημειώθηκε η δολοφονία του Άλκη. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και είχε σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία.

Κούγιας για φωτογραφία και δράστες

«Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του δολοφονηθέντος Άλκη , ο οποίος εκπροσωπεί νομικά και τους δύο φίλους του 19χρονου που τραυματίστηκαν κατά την ίδια επίθεση.
Αφού αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την Λάρισα και όσα γίνονταν πέριξ της ΑΛΕ όταν ανέλαβε την ομάδα, για τους συνδέσμους οπαδών ο κ. Κούγιας τόνισε πως «οι διοικήσεις των συνδέσμων είναι με κουκούλες, δεν βλέπεις πρόσωπα».
Πρόσθεσε ότι τα μέλη των συνδέσμων, που πλέον λειτουργούν ως «επιχειρήσεις», πολύ συχνά εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμούς, «προστασία» σε μαγαζιά κτλ., ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να γίνουν νόμιμοι όλοι οι σύνδεσμοι και ότι «το θέμα είναι και ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αν έχει ο πρόεδρος της ομάδας κάνει λεφτά από λαθρεμπόριο καυσίμων ή ναρκωτικών, δεν πρόκειται να καταγγείλεις κανέναν».
Αναφορικά με την υπόθεση του Άλκη, ο κ. Κούγιας επισήμανε χαρακτηριστικά πως «εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιος μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή.
Ακόμη, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους και ότι χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα στην «γιάφκα», χωρίς να ελεγχθούν για DNA και άλλα στοιχεία και πήγαν κατηγορούμενο τον φερόμενο ως δολοφόνο για αυτά».
Ο κ. Κούγιας εκτίμησε πως εμπλέκονται ακόμη έως 7 άτομα στην επίθεση στον Άλκη και τους φίλους του.

Καπραβέλος: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο - Κρατήθηκαν ζωντανοί από θαύμα οι φίλοι του

Ζωντανοί από θαύμα κρατήθηκαν οι φίλοι του Άλκη στο νοσοκομείο, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Ν. Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι ο 19χρονος Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς ήρθε το παιδί (σ.σ Άλκης) ήταν νεκρό…».
«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά», διαβεβαίωσε ο ίδιος.
Πρόσθεσε πως αυτό δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια.
«Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλος οπαδός, άλλο εγκληματίας», είπε ο κ. Καπραβέλος

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ αποσύρει το νούμερο 19 προς τιμήν του Άλκη

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε ότι, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, αποσύρει το νούμερο 19.
«Οι μέρες περνούν, αλλά ο νους ακόμα δε χωρά ότι ο Άλκης δεν είναι πια ανάμεσά μας, πληρώνοντας με τον πιο βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο την αγάπη του για τον ΑΡΗ. Εκτός από τις υπόλοιπες δράσεις της, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ θεωρεί υποχρέωσή της να μη φορέσει ποτέ ξανά καλαθοσφαιριστής της ομάδας τη φανέλα με το νούμερο 19, το οποίο παραπέμπει στην ηλικία στην οποία ο Άλκης έφυγε από τη ζωή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της

καε_αρησ.JPG
Σημειώνεται ότι σήμερα, Σάββατο 5/2, αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Αρης, αποτελούμενη απο προπονητές και παίκτες της ομάδας θα μεταβεί, μετά την προπόνηση, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (1/2), στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ο Αλκης Καμπανός, για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του. Οι κινήσεις σε αυτό το πνεύμα θα συνεχιστούν τη Δευτέρα (7/2), στο εξ’ αναβολής παιχνίδι, για την 11η αγωνιστική της Basket League, με τον Ολυμπιακό (7/2).
Στο Αλεξάνδρειο, πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Αλκη Καμπανό και θα προβάλλονται από τις ηλεκτρονικές πινακίδες του «Nick Galis Hall» τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου νεαρού: «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο». Αυτό θα αναγράφεται και στις φανέλες προθέρμανσης των δύο ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν με πένθος στις εμφανίσεις τους. Επίσης, στο 19ο λεπτό θα γίνει διακοπή, προκειμένου οι παίκτες και τα τεχνικά επιτελεία του Αρη και του Ολυμπιακού να αφήσουν λουλούδια σε μία φανέλα του Αρη με το νούμερο 19 και όνομά του Αλκη Καμπανού. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης η φανέλα θα παραδοθεί στους γονείς του, στη Βέροια.
Επιπλέον, την Πέμπτη (10/2) ο αντιπρόεδρος τη ΚΑΕ Αρης και πρόεδρος του ΑΣ Αρης, Λ.Αρβανίτης, θα συναντηθεί, για το ζήτημα της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης