Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άγρια κόντρα Πρετεντέρη - Ραγκούση: Ο λιθοβολισμός και το... ΠΑΣΟΚ

Άγρια κόντρα Πρετεντέρη - Ραγκούση: Ο λιθοβολισμός και το... ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή μια ανάρτηση για τη λίστα Πέτσα

Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, με αφορμή μια ανάρτηση του δεύτερου για τη λίστα Πέτσα και τη φράση του, ότι επειδή ο Πρωθυπουργός- σύμφωνα με τον Γιάννη Ραγκούση- είπε "ψέματα" για το πώς έγινε η κατανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ, "θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες στις ανεπτυγμένες χώρες”.

Ταυτόχρονα, ο Γιάννης Ραγκούσης αφήνει σαφείς αιχμές για την "εκτεταμένη, ελαστική δημοσιογραφική συνείδηση", όπως γράφει, στην Ελλάδα που δεν επιτρέπει- εννοεί προφανώς- να αναδειχθούν αυτά τα ψέματα.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης τον κατηγορεί ότι προτρέπει σε λιθοβολισμό, τον ειρωνεύεται για τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ φυσικά του ρίχνει και μια "ψιλή” για το ότι κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ και ξύπνησε ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης:

"Ιδού το απροσχημάτιστο ψέμα Μητσοτάκη για τη λίστα Πέτσα. Ιδού η αποκαθήλωση της αξιοπιστίας ενός Πρωθυπουργού που μετά και από αυτό το βίντεο που δώσαμε σήμερα στη δημοσιότητα, θα τον είχαν "πάρει με τις πέτρες" στις ανεπτυγμένες χώρες.

Η απάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη:

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε στα Νέα, ένα εξαιρετικά ειρωνικό κείμενο που αρχίζει ως εξής:

Πληροφορούμαι ότι κυκλοφόρησε μια νέα μέθοδος πολιτικής αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με τον Ραγκούση (ΣΥΡΙΖΑ) τον Μητσοτάκη θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες. Πού παίρνουν τους ανθρώπους με τις πέτρες. Στις ανεπτυγμένες χώρες εξήγησε ο Ραγκούσης. Ομολογώ πως το αγνοούσα. Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω καμία αναπτυγμένη χώρα όπου οι πρωθυπουργοί και οι πολιτικοί γενικότερα απειλούνται με λιθοβολισμό.

Ούτε γνωρίζω αναπτηγμένη χώρα όπου οι πολτικοί προτρέπουν σε λιθοβολισμό των αντιπάλων τους. Μόνο κάτι ούγκανοι ισλαμιστές στο Αφγανιστάν ή την Υεμένη πλακώνονται με πέτρες και χατζάρες. Στον αναπτυγμένο κόσμο που γνωρίζει εγώ κανείς δεν παίρνει τον άλλο με τις πέτρες. Τις διαφορές μας τις λύνουμε δια της Δημοκρατίας.

Φυσικά ο Ραγκούσης εξήγησε ότι μιλάει για χώρες όπου δεν υπάρχει "εκτεταμένη, ελαστική δημοσιογραφική συνείδηση”. Υποθέτω εννοεί τις χώρες όπου δεν κοιμάσαι ΠΑΣΟΚ για να ξυπνήσεις ΣΥΡΙΖΑ.

Για να προσθέσει λίγο παρακάτω: Ο Ραγκούσης φυσικά είναι ΣΥΡΙΖΑ ευκαιρίας και μάλιστα πρόσφατης. Μια ζωή Πασόκος ήταν ο άνθρωπος….

Η απάντηση Ραγκούση

Οι ατάκες αυτές προφανώς ενόχλησαν πολύ τον Γιάννη Ραγκούση, που καλείται να απολογηθεί διαρκώς γιατί από φανατικός ΠΑΣΟΚος και αντιΣΥΡΙΖΑ, έγινε μέσα σε μία νύχτα ΣΥΡΙΖαίος και έσπευσε να απαντήσει. Αναφέροντας ότι το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη είναι με άνωθεν εντολή, ότι δεν ενθαρρύνει τη βία και τον λιθοβολισμό, αλλά ότι η φράση του ήταν σχήμα λόγου, ενώ ανταποδίδει και την κατηγορία για αλλαγή κόμματος.

"Αυτή ήταν μία άλλη Ελλάδα, δημοσιογραφικά", γράφει στην απάντησή του. "Ήταν μια Ελλάδα που δεν κοιμόσουν ΠΑΣΟΚ και ξυπνούσες ΝΔ αγαπητέ Γιάννη".

Η ανάρτηση Ραγκούση:

"Σήμερα και προφανώς με άνωθεν εντολή, τι εισπράττω ως απάντηση από μία από τις πιο χαρισματικές (χωρίς ειρωνία), στρατευμένες δημοσιογραφικές πένες;

Ούτε ότι ο κ.Μητσοτάκης "δεν είπε ψέματα", ούτε ότι το βίντεό μας "είναι κατασκευασμένο".

Εισέπραξα μία απάντηση με στόχο τον πολιτικό μου χαρακτήρα με τον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δήθεν ζήτησα το λιθοβολισμό του κ. Μητσοτάκη.

Νομίζω πως έχω συμπληρώσει αρκετά χρόνια στο δημόσιο βίο της χώρας, ως Υπουργός, Βουλευτής και Δήμαρχος ώστε να είναι σαφές αν θα μπορούσα ποτέ να ταξινομηθώ σε εκείνη την κατηγορία των πολιτικών που ανέχονται ή πολύ χειρότερα ενθαρρύνουν τη βία.

Επιπροσθέτως, θυμίζω στον αγαπητό κ.Γ. Πρετεντέρη πως, είμαι πράγματι γαλουχημένος στα νιάτα μου, στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος μολονότι αντιμετώπιζε την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο, ο ίδιος προσωπικά εισηγήθηκε την κοινή κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό της Αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές, καθώς και στις εθνικές εκλογές για τις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες.

Είμαι όμως πράγματι και γαλουχημένος στα νιάτα μου, από σπουδαίες δημοσιογραφικές πένες και της εφημερίδας "Τα Νέα" εκείνης της εποχής.

Που έγραφαν και ξανάγραφαν καθημερινά για την άβυσσο που χωρίζει την προοδευτική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα την οικογένεια Μητσοτάκη.

Αλλά αυτή, δημοσιογραφικά, ήταν όντως μια άλλη Ελλάδα.

Ήταν μια Ελλάδα που δεν κοιμόσουν ΠΑΣΟΚ και ξυπνούσες ΝΔ αγαπητέ Γιάννη.

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο.

Το χειρότερο είναι σήμερα να είσαι δημοσιογράφος που βλέπει το αδιάψευστο βίντεο με το τρομερό ψέμα του Πρωθυπουργού κι αντί να εγκαλείς τον Πρωθυπουργό, να "λιθοβολείς" το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τόλμησε να πει τη γνώμη του γι αυτό το ψέμα."

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης