Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η παρανοϊκή covid mania… οδηγεί σε πρόστιμα 100 ευρώ στην Ελλάδα ενώ… η Τουρκία καταργεί τα PCR για ανεμβολίαστους

Η παρανοϊκή covid mania… οδηγεί σε πρόστιμα 100 ευρώ στην Ελλάδα ενώ… η Τουρκία καταργεί τα PCR για ανεμβολίαστους
Το bankingnews αποκαλύπτει ότι από τον Απρίλιο του 2022 η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το μέτρο με προοπτική ακόμη και να το καταργήσει αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν η πανδημική κρίση έχει τελειώσει.
Σχετικά Άρθρα

Ζούμε ένα παραλογισμό, γύρω από την covid mania, σε βαθμό ψύχωσης που αναφέρει και ο Dr. Malone… βιώνουμε μια προβληματική κατάσταση ως κοινωνία, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον covid 19.
Την ώρα που ο Bourla της Pfizer προβλέπει ότι την Άνοιξη του 2022 θα επανέλθουμε στην κανονικότητα και ότι τα περιοριστικά μέτρα θα είναι τα τελευταία με την Omicron… στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες εμμονικές χώρες… η covid mania συνεχίζεται με επιβολή προστίμων στους άνω των 60 ετών…
Τα 100 ευρώ που αφορούν θεωρητικά 350.000 πολίτες είναι 35 εκατ τον μήνα ή περίπου 420 εκατ τον χρόνο.
Η κυβέρνηση στην Ελλάδα αναφέρει ότι τα έσοδα θα υποστηρίξουν το εθνικό σύστημα Υγείας.
Πρωτίστως το επιχείρημα είναι υποκριτικό, ψευδεπίγραφο…
Το εθνικό σύστημα υγείας δεν θα υποστηριχθεί από τους 350 χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, καθώς κάθε πολίτης που φορολογείται στην Ελλάδα, συμμετέχει μέσω των φόρων και των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων και στην χρηματοδότηση του εθνικού συστήματος Υγείας.
Το μέτρο είναι πολιτικό, όχι επιστημονικό, τιμωρητικό και θεσπίστηκε από ανεύθυνους πολιτικούς… όταν η Omicron μεταδίδεται σε ποσοστό έως 95% από εμβολιασμένους… όταν το 53% των βαριά νοσούντων στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι… δεν μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα στους ανεμβολίαστους.

Τα πρόστιμα των 100 ευρώ δεν θα πληρώνονται αλλά η ΑΑΔΕ μπορεί να προβαίνει σε κατασχέσεις

Ως γνωστό η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι εφορίες ξεκινούν τις διαδικασίες κατασχέσεων όταν τα πρόστιμα προσεγγίζουν τα 500 ευρώ και άνω.
Με πρόστιμα 100 ευρώ μπορεί να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της κατάσχεσης;
Ο νόμος δεν είναι σαφής αλλά το βασικότερο, εάν αποφασίσουν οι 350.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών να μην πληρώσουν τότε πρακτικά το σύστημα θα καταρρεύσει γιατί είναι αδύνατο να ελεγχθούν ταυτόχρονα 350.000 περιπτώσεις.
Το bankingnews αποκαλύπτει ότι από τον Απρίλιο του 2022 η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει το μέτρο με προοπτική ακόμη και να το καταργήσει αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν η πανδημική κρίση έχει τελειώσει.
Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ δεν έχει καμία επιστημονική βαρύτητα είναι καθαρά πολιτική απόφαση που προσβάλλει μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα έχει ένα στόχο, να δείξει το κράτος ότι μπορεί να επιβληθεί στους «απείθαρχους»…

…η Τουρκία καταργεί τα PCR tests στους ανεμβολίαστους

Παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, η Τουρκία έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση κατά του κορωνοϊού αποσύρει ένα μέτρο που αφορά τους εμβολιασμένους….
Καθώς η Τουρκία έφτασε τις 139 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 που χορηγήθηκαν από τότε που ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού τον Ιανουάριο του 2021, αφαίρεσε την απαίτηση για τα μη εμβολιασμένα άτομα να κάνουν τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) για τον COVID-19 πριν χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή παρευρεθούν σε μεγάλες μετακινήσεις ή συγκεντρώσεις
Περισσότεροι από 57,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο, ενώ πάνω από 51 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Επίσης 23,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί για 3η φορά.
Η Τουρκία αποφάσισε να αρθούν οι απαιτήσεις για τα tests, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα μη εμβολιασμένα άτομα, τα άτομα που έχασαν τη δεύτερη ή την τρίτη δόση του εμβολίου και όσοι δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 180 ημέρες δεν θα απαιτείται να δείξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων PCR πριν επιβιβαστούν σε λεωφορεία τρένα ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επίσης, δεν θα απαιτείται πλέον να κάνουν τεστ PCR πριν παρακολουθήσουν εκδηλώσεις όπως συναυλίες, προβολές ταινιών και θεατρικές παραγωγές.
Επίσης, καταργήθηκε η απαίτηση εξέτασης για το σχολικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Η απαίτηση δοκιμής PCR για τους μη εμβολιασμένους εισήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021 σε μια προσπάθεια να τονωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Από τον Δεκέμβριο του 2019, η πανδημία έχει οδηγήσει σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια ζωές σε τουλάχιστον 192 χώρες και περιοχές, με περισσότερα από 323 εκατομμύρια κρούσματα να έχουν αναφερθεί παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ο καθηγητής Mustafa Necmi Ilhan, μέλος του συμβουλίου του υπουργείου Υγείας, αναγνώρισε τον υψηλό αριθμό ασθενών, αλλά σημείωσε ότι λιγότεροι άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί λόγω της Omicron και οι περισσότεροι αναρρώνουν μετά την απομόνωση στο σπίτι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης