Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Κορύφωση της Omicron στις 15/1 και αποκλιμάκωση στις 15/2

Παγώνη: Κορύφωση της Omicron στις 15/1 και αποκλιμάκωση στις 15/2
νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Delta, ανέφερε η Μ. Παγώνη
Περίπου στις 15 Ιανουαρίου θα βρεθούμε στην κορύφωση της μετάλλαξης Omicron και ένα μήνα αργότερα, περίπου στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει αποκλιμακωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η νέα μετάλλαξη «χτυπάει» τις μικρές ηλικίες και τις μεγάλες ηλικίες με υποκείμενα νοσήματα, όπου η τρίτη δόση του εμβολιασμού, μπορεί να τις προστατεύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Μάλιστα, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα σε ποσοστό 90% με περιστατικά από τη μετάλλαξη Delta και πρόσθεσε πως στα νέα κρούσματα κυριαρχεί με 62% η Omicron.
Κατά την ίδια, στόχος είναι τα περιστατικά της Omicron να αναρρώσουν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα και να μην επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και σε αυτό βοηθάει ο εμβολιασμός.

Για τα σχολεία

Για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων, το οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της επιτροπής τις επόμενες ημέρες, η κα Παγώνη ανέφερε ότι με τη χρήση των self tests και την τήρηση των μέτρων φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν και θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.
Συμπλήρωσε δε, πως σε άλλες χώρες δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα, αλλά και πως  θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τα κρούσματα.
Yπενθυμίζεται ότι σήμερα θα πρέπει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι στο 50%+1 για να αναστείλει ένα τμήμα τη δια ζώσης λειτουργία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης